Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Stark vändning hemma mot Linköping

9 mars 2019 17:50
SHL

Luleå Hockey var illa ute och låg under med 1-3 efter den första perioden hemma mot Linköping men visade karaktär. Norrbottningarna hämtade nämligen ikapp och gick förbi då man till slut vann matchen med 4-3.


Luleå Hockey fick kanske ingen bländade start på matchen hemma mot Linköping men spelade ändå okej och tog också ledningen genom mål från Johan Harju i powerplay efter 06:50. Efter det målet var det som att all koncentration försvann från hemmaspelarna och gästerna fick ta över. Knappt sju minuter efter ledningsmålet kom kvitteringen och det var inte slut där utan östgötarna hann med att göra ytterligare två mål till innan norrbottningarna lyckades hitta tillbaka till matchläge igen.

I början av den andra perioden kom sedan matchens nyckelhändelse. Linköping fick till ett bra anfall med ett giftigt avslut mitt inne i slottet men Joel Lassinantti – framförstad till februari månads bästa spelare i SHL – gjorde ett alert ingripande och stängde igen. 1-4 i det läget till gästerna hade nog med all sannolikhet inneburit god natt men istället var Luleå Hockey fortfarande med i matchen. Och mycket riktigt, halvvägs in i perioden, med matchklockan på 13:48, kom reduceringen genom Jack Connolly som i spel fem mot fyra styrde in Jesper Sellgrens backskott.

När den tredje perioden sedan startade så uteblev Luleå Hockeys forcering och gästerna spelade kontrollerat, ja så pass kontrollerat att man endast tillät ett enda skott från hemmalaget under de första åtta minuterna men sen kom en ny matchavgörande händelse. För 08:17 in i den tredje perioden drog Linköping på sig en ny utvisning, den fjärde för matchen, och än en gång slog Luleå Hockeys powerplayformation med Sondell, Farley, Harju, Connolly och storebror Emanuelsson till igen. Den här gången var det Austin Farley som slog in kvitteringen efter en mästerlig passning från Jack Connolly som gav Farley gott om tid att lägga pucken i det öppna målet.

Stärkta av att hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge fortsatte sedan Luleå Hockey att trumma på och 11:04 in i den tredje perioden kom det förlösande segermålet. Efter att norrbottningarna pressat på så lyckades Daniel Sondell rädda kvar pucken vid blålinjen för att ta några skär in mot mitten för att sedan bomba in 4-3 med ett kanonskott av stora mått.

Allt som allt en stark insats av Luleå Hockeys som vänder matchen efter att varit illa ute och med två omgångar kvar ligger seriesegern helt i egna händer.