• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Målvaktstalang på kontrakt

25 januari 2016 18:00

Luleå Hockey är mycket nöjda över att ha kontrakterat den talangfulle målvakten Filip Gustavsson på ytterligare två säsonger. Filip som den här säsongen SHL-debuterat för Luleå Hockey som 17-åring och spås gå väldigt tidigt i sommarens NHL-draft.


Filip Gustavsson tog sin första SHL-vinst borta mot Örebro den 19 november och det anses av många som startskottet på Luleå Hockeys imponerande avancemang i SHL-tabellen.

– Filip är en jättetalang som våra målvaktstränare Linda Blomqvist och Gusten Törnqvist jobbat väldigt bra med. Han är en av de allra främsta målvakterna i hela världen i sin årskull och det känns väldigt roligt att vi kan fortsätta satsa på honom och därigenom fortsätta Luleå Hockeys fina målvaktstradition, säger sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Kontraktet med Filip Gustavsson sträcker sig till och med säsongen 2017/2018 vilket gör att Luleå Hockey är väl rustade på målvaktssidan för framtiden.

– Det känns jätteroligt att ha skrivit på för Luleå Hockey för de kommande två säsongerna. Sedan jag kom till Norrbotten har jag utvecklats mycket, speciellt teknikmässigt. Så det känns som en bra trygghet att få fortsätta jobba tillsammans med dessa otroliga människor och tränare som gör ett fantastiskt jobb tillsammans med oss målvakter, förklarar Filip och fortsätter.

– Linda Blomqvist har funnits med i bilden redan före jag flyttade till Luleå och sedan dess har hon varit med på isen nästan varje dag för att pusha och hjälpa mig teknikmässigt. Gusten Törnqvist har jag mer lärt känna den här säsongen och har med hans hjälp redan gjort några finjusteringar som jag behövt göra i mitt spel.