Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Ny utmaning väntar för guldbacken

6 maj 2021 17:25
Nyhet

Johanna Olofsson var under våren med och vann SM-guld tillsammans med Luleå Hockey/MSSK. Nu är det klart att hon lägger ner hockeykarriären och väljer att hjälpa LHF/MSSK ta nästa steg när det gäller att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra aktiva.


29-åriga Johanna Olofsson kom till Luleå Hockey inför den gångna säsongen och var en viktig del i det lag som bärgade SM-guldet på hemmaplan för några veckor sedan. Hon har en gedigen hockeykarriär att se tillbaka på med 14 säsonger i SDHL, OS- och VM-spel samt dubbla SM-guld.

Johanna tog sin examen som fysioterapeut 2019 och har nu bestämt sig för att satsa på den civila karriären. Hon har redan påbörjat en anställning på Hermelinen i Luleå men släpper inte taget om Luleå Hockey/MSSK för det. Utan hon kommer vara aktiv som fysio för SDHL-laget och ansvara för styrketräningen för våra damjuniorer.

Mikael Forsberg, sportchef

- Det var så klart tråkigt när vi fick beskedet att Johanna valde att inte spela vidare med oss, men vi respekterar hennes beslut att satsa på den civila karriären. Speciellt som vi kommer få behålla henne inom gruppen som fysio för SDHL-laget och fystränare för damjuniorerna.

- Det här ger oss utvecklingskraft och en möjlighet att ta nästa steg med vår organisation kring damlaget och är ytterligare ett steg till att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra aktiva att utvecklas inom hockeyn och hjälpa Luleå Hockey mot nya framgångar.

- Johanna har hela tiden varit en ledarfigur både på och utanför isen, så att vi nu får in henne i ledarstaben känns som ett naturligt och bra steg för både henne och oss i Luleå Hockey/MSSK.

Johanna Olofsson, fysio

- Det här är något som jag har funderat på länge, att när jag väl skulle fatta beslutet att sluta med hockeyn så skulle jag ändå vilja vara kvar och bidra. Jag är utbildad fysioterapeut, älskar idrott och har trivts fantastiskt bra i den här gruppen. Därför känns det jättebra att jag kan behålla bandet till laget samtidigt som jag är med och hjälper föreningen att ta nästa steg inom sin damverksamhet.

- Att vi gjorde en riktigt bra grundserie tillsammans och avslutade med ett fantastiskt slutspel gjorde kanske mitt beslut att sluta lite enklare. Även om det så klart varit känslosamt med tanke på att hockeyn varit en så stor del av ens liv i så många år så känns beslutet helt rätt. Jag tänker tillbaka på den här tiden som något väldigt positivt. Det enda som jag saknar hade väl varit att få vinna SM-guldet på hemmaplan inför fullsatta läktare och att få fira tillsammans med alla våra fans.