• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

Kaptener genom tiderna: Lasse Lindgren

6 oktober 2017 09:30
Luleå Hockey 40 år

Som NHL-meriterad hemvändare blev han lagpappa i Luleå Hockey under de första åren i Elitserien - möt kapten Lasse Lindgren.


Inför säsongen 1984/85 valde Piteåfostrade landslagsbacken Lars Lindgren att vända hem till Norrbotten efter sex säsonger i NHL. I och med att Torbjörn Köhler valde att avsluta karriären letade Luleå Hockey en ny lagkapten och det blev ingen skräll att valet föll på den välmeriterade Lasse Lindgren.

– Det var inget prat om att jag skulle bli kapten när jag förhandlade med Luleå Hockey, det kom senare, berättar Lasse Lindgren. Köhler slutade ju så det blev en vakans och Freddy Lindfors, vår tränare, parade med mig direkt om det under sommaren och jag tackade ja. Jag antar att de villa ha någon med erfarenhet eftersom vi var nykomlingar i Elitserien.

Med tidigare erfarenheter av spel i Elitserien, Tre Kronor och NHL så var det också en minst sagt erfaren kapten som ledde Luleå Hockey under åren man etablerade sig i Elitserien.

– Jag hade hunnit spela med många ledartyper innan, berättar Lindgren.

– I Modo så hade vi Anders Hagström som kapten, en landslagsback på den tiden och i Vancouver hade vi en kille som hette Don Lever. Han var en annan typ av kapten, väldigt lättsam och fick folk med sig men också drivande på isen.

– Olika lag kräver ofta olika ledartyper beroende om det är ett erfaret eller ett ungt lag och man kan vara drivande på olika sätt. En del säger inte så mycket men visar vägen på isen varenda gång. Vi pratar om varenda match, vartenda matchmoment, varenda träning och varenda övning på träning. Sen finns det de som är mer verbala och såklart finns det ju spelare som är både och. Jag var definitvit en som tävlade i varje moment och försökte leda laget på så sätt.

I dag är Lasse Lindgren verksam som scout och syns ofta i Coop Norrbotten Arena, en plats som väcker många minnen.

– Det var ett grymt sug efter hockeyn då när laget just hade gått upp i Elitserien med ett grymt tryck på matcherna. Ibland kändes det som att hela stan var på plats och jag tror att det ibland var mer folk där inne än man fick ta in.

Den 12 oktober är det jubileumsmatch i Coop Norrbotten Arena för att fira att Luleå Hockey den här säsongen fyllt 40 år - då kommer bland annat föreningens lagkaptener genom tiderna att hyllas före matchen.