• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Idag 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Arbetsseger mot Djurgården

2 februari 2019 20:21
SHL

Det blev en match med två ansikten då Luleå Hockey tog emot Djurgården under lördagen. Norrbottningarna började bäst, skaffade sig ledning 2-0 men fick sen försvara sig mot gästernas anstormningar men höll undan och vann till slut med 2-1.


Luleå Hockey gjorde det mesta rätt i den första perioden. Norrbottningarna kom ut med hög fart, hög intensitet och forecheckade fast Djurgården vid ett flertal tillfällen och tvingade gästerna att slå mer eller mindre chansartade passningar i egen zon. 1-0 kom i den fjärde minuten genom Einar Emanuelsson som utnyttjade en sargstuds på skott från Nils Lundkvist och vallade in pucken via gästernas målvakt. Med knappt två minuter till pausvilan kom också 2-0 då Oscar Engsund snappade upp en puck på blålinjen och lyfte in trissan genom trafiken framför mål. En fullständigt rättvist tvåmålsledning som faktiskt med lite flyt hade kunnat vara större.

Sen blev det total scenförändring och i den andra perioden var det gästerna Djurgården som tvingade hemmalaget att freda sig i egen zon och reduceringen efter 12:37 var precis lika logisk som Norrbottningarnas ledning i den första perioden. Djurgården mäktade dock bara med ett mål i mittenperioden och Luleå Hockey hade trots allt en ettmålsledning in i den tredje perioden.

Väl där fortsatte spelbilden med ett Djurgården mot ett försvarande Luleå Hockey. Gästerna saknade heller inte chanser att kvittera men där hemmaförsvaret inte lyckades stoppa upp gästerna så klev Joel Lassinantti fram och visade upp storformen med flertalet fina räddningar. Och det räckte faktiskt hela vägen den här kvällen då Norrbottningarna höll undan och vann till slut med 2-1.