• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt

Arbetsseger mot Djurgården

2 februari 2019 20:21
SHL

Det blev en match med två ansikten då Luleå Hockey tog emot Djurgården under lördagen. Norrbottningarna började bäst, skaffade sig ledning 2-0 men fick sen försvara sig mot gästernas anstormningar men höll undan och vann till slut med 2-1.


Luleå Hockey gjorde det mesta rätt i den första perioden. Norrbottningarna kom ut med hög fart, hög intensitet och forecheckade fast Djurgården vid ett flertal tillfällen och tvingade gästerna att slå mer eller mindre chansartade passningar i egen zon. 1-0 kom i den fjärde minuten genom Einar Emanuelsson som utnyttjade en sargstuds på skott från Nils Lundkvist och vallade in pucken via gästernas målvakt. Med knappt två minuter till pausvilan kom också 2-0 då Oscar Engsund snappade upp en puck på blålinjen och lyfte in trissan genom trafiken framför mål. En fullständigt rättvist tvåmålsledning som faktiskt med lite flyt hade kunnat vara större.

Sen blev det total scenförändring och i den andra perioden var det gästerna Djurgården som tvingade hemmalaget att freda sig i egen zon och reduceringen efter 12:37 var precis lika logisk som Norrbottningarnas ledning i den första perioden. Djurgården mäktade dock bara med ett mål i mittenperioden och Luleå Hockey hade trots allt en ettmålsledning in i den tredje perioden.

Väl där fortsatte spelbilden med ett Djurgården mot ett försvarande Luleå Hockey. Gästerna saknade heller inte chanser att kvittera men där hemmaförsvaret inte lyckades stoppa upp gästerna så klev Joel Lassinantti fram och visade upp storformen med flertalet fina räddningar. Och det räckte faktiskt hela vägen den här kvällen då Norrbottningarna höll undan och vann till slut med 2-1.