• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb

Arbetsseger mot Djurgården

2 februari 2019 20:21
SHL

Det blev en match med två ansikten då Luleå Hockey tog emot Djurgården under lördagen. Norrbottningarna började bäst, skaffade sig ledning 2-0 men fick sen försvara sig mot gästernas anstormningar men höll undan och vann till slut med 2-1.


Luleå Hockey gjorde det mesta rätt i den första perioden. Norrbottningarna kom ut med hög fart, hög intensitet och forecheckade fast Djurgården vid ett flertal tillfällen och tvingade gästerna att slå mer eller mindre chansartade passningar i egen zon. 1-0 kom i den fjärde minuten genom Einar Emanuelsson som utnyttjade en sargstuds på skott från Nils Lundkvist och vallade in pucken via gästernas målvakt. Med knappt två minuter till pausvilan kom också 2-0 då Oscar Engsund snappade upp en puck på blålinjen och lyfte in trissan genom trafiken framför mål. En fullständigt rättvist tvåmålsledning som faktiskt med lite flyt hade kunnat vara större.

Sen blev det total scenförändring och i den andra perioden var det gästerna Djurgården som tvingade hemmalaget att freda sig i egen zon och reduceringen efter 12:37 var precis lika logisk som Norrbottningarnas ledning i den första perioden. Djurgården mäktade dock bara med ett mål i mittenperioden och Luleå Hockey hade trots allt en ettmålsledning in i den tredje perioden.

Väl där fortsatte spelbilden med ett Djurgården mot ett försvarande Luleå Hockey. Gästerna saknade heller inte chanser att kvittera men där hemmaförsvaret inte lyckades stoppa upp gästerna så klev Joel Lassinantti fram och visade upp storformen med flertalet fina räddningar. Och det räckte faktiskt hela vägen den här kvällen då Norrbottningarna höll undan och vann till slut med 2-1.