Einar Emanuelsson frälste en kokande hemmapublik
Publicerad: 2019-03-22
Slutspel herr
Einar Emanuelsson blev stor matchhjälte i den första kvartsfinalmatchen mellan Luleå Hockey och Växjö Lakers. Kirunasonen avgjorde genom sitt mål till 2-1 i slutet av tredje perioden inför ett kokande Coop Norrbotten Arena i en match som slutade 3-1.

Luleå Hockey kom ut taggade till tusen direkt från nedsläpp och formligen ryckte till sig stafettpinnen. Efter fem spelade minuter hade norrbottningarna 5-0 i skottövertag som sedan blev 9-2 när lagen gick till pausvila, dock utan att några mål hade gjorts.

Den andra perioden blev till början snarlik med en anstormning från hemmalaget som efter 13:14 också fick utdelning. Växjö hade precis klarat av ett boxplay och i samband med ett byte uppstod en del oreda. Detta snappade Daniel Sondell upp och slog en lång, väl avvägd passning till Emil Larsson som kom i ett friläge från offensiva blålinjen. Larsson fintade kallt ner Växjös målvakt Viktor Fasth för att avsluta snyggt med en backhand till ett öronbedövande jubel i Coop Norrbotten Arena.

Glädjen blev dock kortvarig då gästerna kvitterade tre minuter senare och matchen var helt öppen inför den tredje perioden. Väl där blev spelet mer tillknäppt och medan klockan tickade på så började nog de flesta i arenan göra sig redo för förlängning. Då, när matchuret stod på 18:34 slog Einar Emanuelsson till. Den Kirunafostrade anfallaren kom i sedvanligt hög fart med pucken, vek in mot mitten och skickade in ett stenhårt skott bakom Fast till 2-1 och då kändes det som att taket skulle lyfta i Coop Norrbotten Arena.

Lakers tog en timeout, snackade ihop sig och tog ut målvakten för att forcera in en ny kvittering men istället så kunde Niklas Olausson lyfta in pucken, från egen zon, in i det tomma målet till 3-1 som också blev slutresultat.

Det i sin tur innebär 1-0 i matchserien till Luleå Hockey som nu gör sig redo för match #2 nere i Växjö på söndag.