Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Viktiga kontraktsförlängningar

22 oktober 2021 11:12
SDHL

Under fredagen presenterade sportchef Mikael Forsberg att Luleå Hockey förlängt avtalen med tre av världens allra främsta spelare. Något som ger laget en stabil grund att stå på även inför framtiden.


Det som presenterades i direktsändningen var att Jenni Hiirikoski och Petra Nieminen skrivit på nya avtal för ytterligare tre säsonger, till och med 2024/2025. Samtidigt som Ronja Savolainen förlängt med två säsonger, till och med 2023/2024.

Mikael Forsberg, sportchef/tränare

– Det känns fantastiskt bra att vi redan nu kunnat förlänga avtalen med tre av våra allra främsta spelare. En trio som inte bara är bra på att spela hockey utan som samtidigt är fantastiska ambassadörer, inte bara för Luleå Hockey utan även för hela vår idrott.

– Att få fortsätta jobba med kontinuitet tillsammans med så duktiga spelare betyder oerhört mycket för Luleå Hockey. Både kortsiktigt ute på isen i match efter match, men även som förebilder och inspiration för nästa generation spelare som är på väg upp inom vår förening.

Kort om spelarna…

Jenni Hiirikoski kom till Luleå Hockey/MSSK inför säsongen 2016/2017 och är därmed inne på sin sjätte raka säsong i Norrbotten. Hon har en fantastisk meritlista och är en av världens bästa backar genom tiderna. Jenni har på sina 222 matcher i SDHL och SM-slutspelet producerat över 300 poäng – vilket hon välförtjänt prisades för inför fullsatta läktare under torsdagen.

Ronja Savolainen flyttade till Norrbotten som talangfull 18-åring och är även hon inne på sin sjätte raka säsong tillsammans med Luleå Hockey/MSSK. Ronja var säsongen 2019/2020 främsta målskytt bland backar med sina 20 mål under grundserien och totalt sett har det blivit 73 fullträffar i LHF/MSSK-tröjan.

Petra Nieminen är inne på sin fjärde säsong tillsammans med Luleå Hockey/MSSK. Petra kom till Luleå som 19-åring och har sedan dess gjort ett stort avtryck både här och internationellt. Hon utsågs till SM-slutspelets MVP 2019/2020 och tog plats i All Star Team vid det senaste VM:et. Hon leder just nu den interna poängligan på 9 mål och 14 assist efter 13 spelade matcher.

Luleå Hockey/MSSK har sedan starten 2015/2016 snabbt vuxit fram som en ledande förening inom svensk och europisk hockey även på damsidan. Fyra SM-guld av fem möjliga, ett fullt utbyggt hockeygymnasium även för flickor och en blomstrande ungdomsverksamhet med flera flicklag har varit starkt bidragande till att göra Luleå Hockey till Sveriges största ishockeyförening.