Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Uddamålsförlust efter sent mål

14 november 2020 17:44
SHL

Luleå Hockey föll borta mot Växjö Lakers under lördagseftermiddagen med 3-2. Detta efter att hemmalaget avgjort fem minuter från slutet.


Lördagens match var helt klart ett fall framåt för Luleå Hockey som dock har en del att slipa på. Spelet ville inte riktigt kugga i när Norrbottningarna tog sig an Växjö Lakers på bortaplan. Framförallt hade gästerna svårt att få igång spelet med puck där passningarna allt för ofta var lite missriktade och lite feltajmande vilket i sin tur förstörde rytmen i spelet.

Luleå Hockey gjorde dock matchens första mål redan efter 02:36 då Victor Berglunds skott styrdes via ändalykten på Karl Fabricius och i mål. Men halvvägs in i perioden kvitterade Växjö som också gjorde det enda målet i den andra perioden och hade med det 2-1 inför matchens sista tjugo minuter.

Niklas Olausson kvitterade till 2-2, tio minuter in i den tredje perioden, med ett välplacerat skott men hemmalaget återtog ledningen fem minuter från slutet via en spelvändning. Norrbottningarna fick sedan chansen i powerplay i slutet av matchen och man plockade dessutom ut målvakten i jakten på en kvittering. Spelmässigt blev också matchavslutningen den offensivt sett bästa för Norrbottningarna som dessvärre inte hade studsarna med sig.

3-2 till Växjö alltså och nu väntar fyra dagars vila från spel för Luleå Hockey som här näst tar emot Örebro på torsdag.