Luleå Hockey/MSSK besegrade AIK
Publicerad: 2019-10-25
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens bortamatch mot AIK med 3-1. Samtliga mål i matchen föll i den andra perioden.

Ett revanschsuget Luleå Hockey/MSSK öppnade matchen starkt och satte direkt bra tryck i anfallszonen, man var sen också det bättre laget i den första perioden och gästerna skapade också en hel del chanser. AIK var dock inte ofarliga, hemmalaget stack upp några gånger och vaskade fram chanser men två bra målvakter gjorde att det stod 0-0 efter 20 minuter.

Andra perioden blev något jämnare, men den var lik första där det var norrbottningarna som var det spelförande laget och skapade chanser, men att även AIK hittade vägar att skapa lägen. 02:50 in på mittronden öppnade LHF/MSSK målskyttet då Nicoline Jensen bröt sig in framför försvarande back och sen stänkte in pucken i nättaket med en backhand. Halvvägs in på perioden skickade Christa Alanko in en puck mot kassen samtidigt som Wilma Sjölund stormade mot målet och på något sätt letade sig pucken in över mållinjen och Sjölund utmärkets som målgörare. Tre minuter före pausvilan reducerade hemmalaget då Linnea Hedin slog in en retur i numerärt överläge. Men bara tio sekunder senare var det Petra Nieminen show då hon efter några läckra dragningar serverade Josefine Hoegh Persson öppen kasse som enkelt kunde stöta in 1-3.

Norrbottningarna försvarade sen sin ledning riktigt bra i den tredje perioden, man låg betydligt närmare att utöka sin ledning än vad AIK var att närma sig målmässigt. Inga fler mål föll dock och slutresultatet skrevs till 1-3, en skön trepoängare!