Connolly straffhjälte mot HV71
Publicerad: 2018-11-13
SHL
Luleå Hockey och HV71 bjöd upp till en intensiv och fartfylld kamp inför publiken i Coop Norrbotten Arena under tisdagskvällen. Matchen avgjordes på straffar där Jack Connolly klev fram med två fullträffar i följd.

Det blev en jämn och kampfylld match mellan två lag som gav och tog då Luleå Hockey tog emot HV71 i Coop Norrbotten Arena under tisdagskvällen. Hemmalaget öppnade målskyttet halvvägs in i den första perioden mitt i en avvaktande utvisning. Emil Larsson revs ner i offensiv zon men lyckades att liggandes behålla kontroll över pucken, servera den i sidled till Johan Forsberg vilket såg ut att lura HV-försvaret. Forsberg hade bara att vispa till pucken som gled in under målvakten.

HV71 kvitterade matchen direkt i upptakten av den andra perioden innan Luleå Hockey åter slet till sig taktpinnen och det på ett riktigt snyggt samspel. Nye forwarden Mattias Guter stack mellan backarna samtidigt som Robin Kovács skickade en hård passning mot ytan bakom försvaret. Nämnde Guter satte sedan dit klubban och vinklade snyggt upp pucken i nättaket till 2-1.

Gästerna vägrade dock ge vika och efter åtta minuter var det åter kvitterat och det stod sig sedan både ordinarie matchtid och förlängning ut. Avgörandet kom via straffar där gästerna hade chansen att punktera matchen men norrbottningarna räddade upp situation och via två mål i följd från Jack Connolly knep så Luleå Hockey åt sig bonuspoängen.