• Huvudsponsorer

Trio nyförvärv presenterade

23 mars 2020 13:30
Nyhet

Under måndagen presenterades det i en direktsändning av #lhflive att en trio nya spelare gjort klart för Luleå Hockey för de kommande två SHL-säsongerna.


34-årige Linus Klasen återvänder till Luleå Hockey efter sex säsonger i schweiziska Lugano. 29-årige Eddie Larsson flyttar norrut efter sju SHL-säsonger i Växjö och Linköping och 20-årige Victor Berglund gör samma sak efter några fina säsonger i HockeyAllsvenskan med Modo.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

– Det skall bli otroligt kul att få se Linus Klasen tillbaka i LHF-tröjan igen. Han är fortsatt en mycket kreativ spelare som har sina absoluta spetsegenskaper i det offensiva spelet och som kommer hjälpa oss mycket där, speciellt i powerplay.

– Eddie Larsson är en landslagsmeriterad back som vi känner kommer kunna bidra i Vårat Gäng med ett rejält spel över hela banan. Han besitter framför allt en stark defensiv och goda ledaregenskaper som vi med säkerhet kommer ha nytta av de kommande säsongerna.

– Victor Berglund är en ung och lovande back med stor framtidspotential. Vi blev tidigt intresserade av honom utifrån hans skridskoåkning och passningsskicklighet och vi känner att han kommer kunna växa in i vårt spel och utvecklas ännu mera tillsammans med oss.

Alla tre spelarna har skrivit kontrakt med Luleå Hockey för säsongerna 2020/2021 och 2021/2022. Linus Klasen kommer spela i tröja 86, Eddie Larsson i tröja 5 och Victor Berglund i tröja 9.