Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Cehlins hattrick bakom segern

2 november 2017 21:25
SHL

Patrick Cehlin slog till med ett hattrick då Luleå Hockey besegrade HV71 hemma i Coop Norrbotten Arena. Anfallaren gjorde norrbottningarnas samtliga mål då slutsiffrorna skrevs till 3-2.


Patrick Cehlin är stekhet just nu. I lördags blev anfallaren tvåmålsskytt borta mot Rögle och ikväll hemma mot HV71 visade han att förbundskapten Rickard Grönborg gjorde helt rätt som tog ut Cehlin till Karjala Tournament.

Efter en mållös första period som dock bjöd på frejdig hockey så klev Cehlin på allvar in i händelsernas centrum. Redan efter 47 sekunder spräckte han målnollan och det på en riktig fräckis genom att påpassligt vinkla in en sargstuds med klubban mellan signa egna ben. Pucken studsade in via målvakten och 1-0 till norrbottningarna. Halvvägs in i perioden var det dags igen och då i spel fem mot fyra och där bjöd Luleå Hockey på ett tjusigt mål. Pucken gick som på räls och till slut slog Robin Kovács en välplacerad passning genom målgården över till Cehlin som tryckte in 2-0.

Efter målet var det faktiskt gästerna som ryckte upp sig och bet sig fast i anfallszon vilket också till slut gav en reducering till 2-1. I den tredje perioden fick publiken sen se två lag som bjöd på kampfylld och fartfylld hockey. Halvvägs in i den tredje perioden kom matchens nyckelläge då HV71 fick chansen i powerplay. Luleå Hockeys boxplay var dock prickfritt och gästerna fick avsluta matchen genom att jaga. I slutskedet tog HV71 ut sin målvakt och då slog Patrick Cehlin in för tredje gången då han skickade in pucken i det tomma målet från egen zon. Hattrick till Cehlin vilket är nummer 66 i ordningen genom tiderna bland spelarna i Luleå Hockey.

HV71 fick sedan in en ny kvittering till 3-2 men det med blott sex sekunder kvar av matchen och Luleå Hockey gick alltså vinnande ur striden.