Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Rautios storspel bäddade för segern

23 november 2019 20:39
SHL

Luleå Hockey var kraftigt tillbakapressade i den första perioden borta mot Leksands IF men David Rautio storspelade och höll kvar gästerna i matchen. Från den andra perioden dominerade sedan Norrbottningarna matchen och vann till slut 5-0.


I den första perioden var det i princip bara ett lag på isen då Leksand var bättre på i stort sett allting. Skottstatistiken var efter tjugo spelade minuter förkrossande 16-2 till hemmalaget men en storspelande David Rautio bjöd på den ena viktiga räddningen efter andra och höll motståndarna borta från målprotokollet. Som grädde på moset hade Luleå Hockey också med sig 0-1 till första pausvilan där Robin Kovács skjutit in pucken i öppet mål efter en riktig smörpassning från Juhani Tyrväinen.

I den andra perioden kom Luleå Hockey sedan ut som ett helt nytt lag och framförallt så tog man för sig i närkamperna och Norrbottningarna styrde och ställde också händelserna återstoden av matchen. 0-2 kom tre minuter in i den andra perioden i powerplay efter att Niklas Olausson slagit en omöjlig passning bakom ryggen fram till Nils Lundkvist som stötte in pucken bakom en överspelad Leksandsmålvak. 0-3 gjorde Niklas Olausson själv knappt tre minuter från andra pausvilan efter att Isac Brännström brutit motståndarens passning bakom Leksands mål för att sedan servera nämnde Olausson.

Med tre måls överläge var goda råd dyra för Leksand i den tredje perioden men Luleå Hockey städade effektivt av resten av matchen och tillät endast fem skott mot David Rautio som på nytt höll nollan. Luleåmålvakten är i en fin form och har på sina fem senaste matcher, CHL inräknat, blott släppt in ett endaste mål vilket imponerar. I andra änden så passade gästerna på att öka på sin ledning med ytterligare två mål, först Isac Brännström som sköt in en målvaktsretur på skott från kedjekamraten Arttu Ilomäki och till sist Erik Gustafsson som avslutade med ett direktskott upp i krysset efter rena rama klapp-klapp-förarbetet från Nils Lundkvist och Juhani Tyrväinen.

5-0 alltså och nu tar Luleå Hockey spelledigt några dagar innan Örebro väntar hemma på torsdag.