• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Rautios storspel bäddade för segern

23 november 2019 20:39
SHL

Luleå Hockey var kraftigt tillbakapressade i den första perioden borta mot Leksands IF men David Rautio storspelade och höll kvar gästerna i matchen. Från den andra perioden dominerade sedan Norrbottningarna matchen och vann till slut 5-0.


I den första perioden var det i princip bara ett lag på isen då Leksand var bättre på i stort sett allting. Skottstatistiken var efter tjugo spelade minuter förkrossande 16-2 till hemmalaget men en storspelande David Rautio bjöd på den ena viktiga räddningen efter andra och höll motståndarna borta från målprotokollet. Som grädde på moset hade Luleå Hockey också med sig 0-1 till första pausvilan där Robin Kovács skjutit in pucken i öppet mål efter en riktig smörpassning från Juhani Tyrväinen.

I den andra perioden kom Luleå Hockey sedan ut som ett helt nytt lag och framförallt så tog man för sig i närkamperna och Norrbottningarna styrde och ställde också händelserna återstoden av matchen. 0-2 kom tre minuter in i den andra perioden i powerplay efter att Niklas Olausson slagit en omöjlig passning bakom ryggen fram till Nils Lundkvist som stötte in pucken bakom en överspelad Leksandsmålvak. 0-3 gjorde Niklas Olausson själv knappt tre minuter från andra pausvilan efter att Isac Brännström brutit motståndarens passning bakom Leksands mål för att sedan servera nämnde Olausson.

Med tre måls överläge var goda råd dyra för Leksand i den tredje perioden men Luleå Hockey städade effektivt av resten av matchen och tillät endast fem skott mot David Rautio som på nytt höll nollan. Luleåmålvakten är i en fin form och har på sina fem senaste matcher, CHL inräknat, blott släppt in ett endaste mål vilket imponerar. I andra änden så passade gästerna på att öka på sin ledning med ytterligare två mål, först Isac Brännström som sköt in en målvaktsretur på skott från kedjekamraten Arttu Ilomäki och till sist Erik Gustafsson som avslutade med ett direktskott upp i krysset efter rena rama klapp-klapp-förarbetet från Nils Lundkvist och Juhani Tyrväinen.

5-0 alltså och nu tar Luleå Hockey spelledigt några dagar innan Örebro väntar hemma på torsdag.