• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Connolly avgjorde i sista minuten

27 oktober 2018 20:31
SHL

Det blev sista minuten-dramatik i Coop Norrbotten Arena då Luleå Hockey tog emot Mora IK under lördagskvällen. Hemmalaget avgjorde en tät match genom Jack Connolly som stötte in segerpucken blott 23 sekunder från slutet.


Det blev en högintensiv match med mycket kamp, ja rent av säsongens hittills mest kampfyllda i Coop Norrbotten Arena, då Mora IK kom på besök. Gästerna Mora åkte skridskor, spelade fysiskt, tog avslut från alla håll och kanter och hemmalaget Luleå Hockey hakade på.

Norrbottningarna tog ledningen redan efter två spelade minuter och det var stark Piteå-prägel på målet, dagen till ära då Piteå IF Dam blev svenska mästare. Nils Lundkvist, i forwardsposition ikväll, drev in pucken på vänsterkanten, skickade in pucken mot mitten och efter en studs på vägen hamnade den perfekt hos Johan Forsberg som blev fri med målvakten och 1-0 var ett faktum.

Ledningen till trots kändes inte matchen på något sätt given utan spelbilden präglades rakt igenom av två lag som rev och slet om taktpinnen utan att släppa sitt grepp. I början av den tredje perioden kvitterade Mora och när matchminuterna tickade iväg så väntade sig nog de flesta ett oavgjort fulltidsresultat och förlängning. Då kom norrbottningarna i ett sista anfall. Petter Emanuelsson tog in pucken på högerkanten, lyfte in den i ytan framför målet till en framstörtande Jack Connolly som stötte till pucken på volley till avgörande 2-1 – med matchklockan på 19:37. Ett konstmål avgjorde alltså en match som annars präglades av en stark kämpaglöd från bägge lagen.