• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb

Connolly avgjorde i sista minuten

27 oktober 2018 20:31
SHL

Det blev sista minuten-dramatik i Coop Norrbotten Arena då Luleå Hockey tog emot Mora IK under lördagskvällen. Hemmalaget avgjorde en tät match genom Jack Connolly som stötte in segerpucken blott 23 sekunder från slutet.


Det blev en högintensiv match med mycket kamp, ja rent av säsongens hittills mest kampfyllda i Coop Norrbotten Arena, då Mora IK kom på besök. Gästerna Mora åkte skridskor, spelade fysiskt, tog avslut från alla håll och kanter och hemmalaget Luleå Hockey hakade på.

Norrbottningarna tog ledningen redan efter två spelade minuter och det var stark Piteå-prägel på målet, dagen till ära då Piteå IF Dam blev svenska mästare. Nils Lundkvist, i forwardsposition ikväll, drev in pucken på vänsterkanten, skickade in pucken mot mitten och efter en studs på vägen hamnade den perfekt hos Johan Forsberg som blev fri med målvakten och 1-0 var ett faktum.

Ledningen till trots kändes inte matchen på något sätt given utan spelbilden präglades rakt igenom av två lag som rev och slet om taktpinnen utan att släppa sitt grepp. I början av den tredje perioden kvitterade Mora och när matchminuterna tickade iväg så väntade sig nog de flesta ett oavgjort fulltidsresultat och förlängning. Då kom norrbottningarna i ett sista anfall. Petter Emanuelsson tog in pucken på högerkanten, lyfte in den i ytan framför målet till en framstörtande Jack Connolly som stötte till pucken på volley till avgörande 2-1 – med matchklockan på 19:37. Ett konstmål avgjorde alltså en match som annars präglades av en stark kämpaglöd från bägge lagen.