Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Vårat Gäng till semifinal efter nattmangling

8 april 2022 23:37
SM-SLUTSPEL HERR

En senarelagd matchstart och så dubbelövertid på det. Klockan stod på 23:15 då Pontus Andreasson avgjorde kvartsfinalserien mot Örebro med sitt suddenmål till 3-2. Med det är Luleå Hockey vidare i SM-slutspelet 2022 där nu semifinal väntar.


Matchen som skulle börjat 19:00 senarelades fyrtio minuter på grund av vädrets makter. Gästerna kom helt enkelt inte i väg i tid med sitt flyg men till Luleå och till match kom de i alla fall till slut. Väl där följde matchbilden mönstret från tidigare kvartsfinalmöten. Luleå Hockey med ett spelövertag mot ett försvarande Örebro och skottstatistiken, 23-6, illustrerade hemmalagets spelövertag på ett bra sätt.

Norrbottningarna öppnade målskyttet genom Oscar Engsund, 06:54 in i den andra perioden, men fick se gästerna kvittera fem minuter senare. Dryga minuten efter kvitteringen så snodde Luleå Hockey tillbaka ledningen genom Sami Lepistö.

Den ledningen hade man sedan fram till det var knappt sju minuter kvar av matchen, då Örebro lyckades få till en kvittering. Detta efter att gästerna visat desperation i avslutningen av den tredje perioden.

2-2 stod sig sedan genom hela den första förlängningsperioden och in i den andra förlängningen. Till slut avgjordes matchen på ett powerplay där Pontus Andreasson sköt in avgörandet och vilt jubel bröt ut i ett knökfullt Coop Norrbotten Arena.

Med det slutar kvartsfinalserien 4-1 till Luleå Hockey som nu får en veckas vila inför semifinalerna.