Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

VD-blogg: Låt oss bli jämställda vinnare tillsammans!

23 augusti 2019 09:15
Blogg

Luleå Hockey har ambitionen att vara ett vinnande förening på alla plan. Vi vill bygga stolthet och självkänsla i hela Norrbotten. En viktig del i detta är att våra representationslag är topplag i både Sverige och Europa. Det är en extremt hög målsättning för en förening i en relativt liten stad i ett län med få invånare


Konkurrensen bland Europas hockeyföreningar är gigantisk. Men, vår förening har en tydlig strategi för att uppnå målet att över tid vara en Europeisk toppklubb. En strategi som bygger på Utvecklingskraft och att vi gör det tillsammans. Det som de senaste åren blivit en viktig framgångsfaktor för föreningen är vår uttalade strategi med ”Ishockey på lika villkor mellan killar och tjejer i en jämställd förening”. Vi vet att många funderar över varför Luleå Hockey så tydligt driver denna fråga.

I Luleå Hockey är det en självklarhet att Ishockey på lika villkor gör oss alla till vinnare. Grunden i detta är att vi bygger ett större intresse för hockey i hela länet och att föreningen blir attraktivare för fler. Det hjälper oss också att positivt påverka attityder och beteenden i en förening med både kvinnor och män samt killar och tjejer. Någon som innebär att fler kvinnor och tjejer känner sig mer välkomna och inkluderade i hela vår verksamhet. Dessutom får vi två fantastiska elitlag som tävlar på högsta nivå. Föreningen har kommit en liten bit på vägen när det gäller utvecklingen av vår dam- och tjejverksamhet. Vi har ett av världens bästa elitlag. Tjejhockey växer så det knakar, så förutsättningarna förbättras för varje säsong.

Det stora problemet är dock att det går alldeles för sakta.

Inför året hade vi ambitioner att ytterligare förbättra förutsättningarna för alla dam- och tjejspelare. Det som känns oroväckande är att vi fått bromsa ambitionerna en del. Orsaken är att vi måste hitta fler företag som är beredd att investera och därigenom finansiera de förbättrade förutsättningarna.

Vi har en utmaning med att förmedla att dessa frågor är extremt viktiga för hela länet. Det är avgörande för länets tillväxt att vi tillsammans skapar ett attraktivt län med jämställdhet där än fler känner sig inkluderande. Allt ovan som gör Luleå Hockey till vinnare gäller även för länet men också för många företag. Ett attraktivt län med tillväxt bygger bland annat på att kvinnor och tjejer har goda förutsättningar och känner sig inkluderade och välkomna. När Luleå Hockey, som historiskt bedrivit en mer grabbig och macho verksamhet, driver en förändring så påverkar det förhoppningsvis många fler till en förändring. En nödvändig förändring för att länet, och många företag, skall bli långsiktiga vinnare med tillväxt.

Vår utmaning är att lyckas förmedla detta budskap till fler företag som vill vara med oss på denna viktiga resa. Ökade sponsringsintäkter är enda chansen för oss att lyckas. Föreningen kan erbjuda fantastiskt bra sponsringserbjudanden som är både kostnadseffektiva och lönsamma.

Vill Ni göra skillnad? Låt oss då nu på riktigt bli jämställda vinnare i hela länet.

Vi gör det tillsammans!