Full pott mot Brynäs
Publicerad: 2019-01-26
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann dagens hemmamatch mot Brynäs med 3-1. Hemmalaget grundade segern i den första perioden som man vann med 2-0.

Gästerna kom ut betydligt piggare än gårdagens match och det var en ganska jämn tillställning där spelet böljade mycket fram och tillbaka. 12:39 in på matchen var det ändå norrbottningarna som gjorde första målet då Emma Nordin läckert pangade in ett direktskott. Målet gav LHF/MSSK energi som sen helt tog över spelet. Och 16:31 kom nästa mål och det i numerärt överläge där Ida Boman gjorde säsongens första mål efter ett fint pass från Rebecca Stenberg.

Hemmalaget förde spelet i mittronden och halvvägs in på matchen fixade lakaptenen Hiirikoski 3-0 då hon bakom mål stötte till pucken som gick i mål vi Brynäs-målvakten. Brynäs var dock inte ofarliga, man stack upp och skapade ett par chanser men då stod Sara Grahn stabilt mellan stolparna.

LHF/MSSK försvarade sen sin ledning bra i den tredje perioden, gästerna reducerade visserligen till 3-1 fyra minuter före full tid men närmare än så kom man aldrig och tre nya poäng inkasserade för Luleå Hockey/MSSK.