Säsongen över för J18
Publicerad: 2022-03-26
SM-slutspel J18
Luleå Hockeys J18-lag förlorade dagens åttondelsfinal hemma mot Skellefteå med 4-3 efter straffar.

Norrbottningarna gjorde en bra förstaperiod där man vann skottstatistiken med hela 9-1, men den där sista skärpan i avsluten saknades samtidigt som Lucas Johansson i SAIK-kassen såklart var stabil och såg till att det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Utdelning fick hemmalaget istället 47 sekunder in på mittronden, Gustav Hedberg avlossade ett skott från blålinjen där pucken hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen. Luleå fortsatte sen att trumma på och föra spelet och 15:53 in på perioden kom nästa mål, efter bra lir i powerplay kunde Felix Ramberg skjuta in 2-0 i öppen kasse. Men mindre än minuten svarade gästerna, i en snabb kontring fick Sebastian Kjellen skottläge där han hittade femte hålet på Hubert Forsberg Zetterström. Och kort därefter fick SAIK ett powerplay som man också utnyttjade då Oskar Voullet pangade in ett direktskott.

05:27 in på den tredje perioden tog norrbottningarna ledningen och det på ett märkligt sätt, SAIK-spelare skulle rensa pucken framför mål men det gav istället Hugo Branthsson öppen kasse och det var 3-2. Hemmalaget spelade sen bra och hade bud på att utöka sin ledning, men målen uteblev och istället kunde gästerna sticka upp på ett anfall där Kjellen kunde slå in 3-3 på en retur. Matchen gick till förlängning som precis som i match ett blev mållös och tyvärr drog SAIK det längsta strået även i den andra matchen och säsongen är därmed över för J18. 43-18 lyste skottstatistiken men så ofta i idrott är det inte alltid rättvist och ofta väldigt små marginaler som avgör. Snöpligt slut såklart men vi ska vara stolta över vårt J18-lag som gjort en fantastisk säsongen med bland annat serieseger under höstsäsongen och en tredjeplats på vårsäsongen.