• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan

Luleå Hockey kämpade ner Färjestad

4 oktober 2018 21:49
SHL

Luleå Hockey kämpade och slet i matchen hemma mot Färjestad under torsdagskvällen vilket också gav resultat. Norrbottningarna vann matchen med 3-0.


Matchen rivstartade med två lag som skapade chanser framåt och känslan var att det första målet skulle bli viktigt och sex minuter in i perioden spräcktes också målnollan. Oscar Engsund skickade iväg ett skott från blålinjen som Färjestadsmålvakten inte lyckades hålla. Istället landade pucken strax utanför målgården och där snappade hete Jack Connolly upp trissan och lyften den upp i nättaket. Amerikanarens tredje mål för säsongen.

I den andra perioden var det Färjestad i hela slanten, i alla fall i de inledande minuterna men norrbottningarna fredade sitt hemmamål med tur, skicklighet och en hög arbetsmoral vilket var hemmalagets signum för kvällen. För även om gästerna Färjestad hade bra sekvenser i anfallszon med många bra målchanser så höll kämpade Luleå Hockey frenetiskt i försvarsspelet och det gav resultat. I samma veva som man höll undan för motståndarattackerna så skapade man själva chanser framåt och halvvägs in i matchen kom så blytunga 2-0. Ett nytt backskott, den här gången från Pontus Själin, och en ny målvaktsretur som den här gången förvaltades av Jonas Berglund, med andraassist till nämnde Oscar Engsund.

I den tredje perioden behöll hemmalaget både blåstället och arbetshandskarna på och norrbottningarna höll undan. Nio minuter från slutet drog Luleå Hockeys andre amerikanare – Austin Farley – ner gardinen definitivt för Färjestad genom sitt mål till 3-0, Farleys första mål i Luleå Hockey tillika målet som fastställde slutresultatet till just 3-0.