• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov

Luleå Hockey kämpade ner Färjestad

4 oktober 2018 21:49
SHL

Luleå Hockey kämpade och slet i matchen hemma mot Färjestad under torsdagskvällen vilket också gav resultat. Norrbottningarna vann matchen med 3-0.


Matchen rivstartade med två lag som skapade chanser framåt och känslan var att det första målet skulle bli viktigt och sex minuter in i perioden spräcktes också målnollan. Oscar Engsund skickade iväg ett skott från blålinjen som Färjestadsmålvakten inte lyckades hålla. Istället landade pucken strax utanför målgården och där snappade hete Jack Connolly upp trissan och lyften den upp i nättaket. Amerikanarens tredje mål för säsongen.

I den andra perioden var det Färjestad i hela slanten, i alla fall i de inledande minuterna men norrbottningarna fredade sitt hemmamål med tur, skicklighet och en hög arbetsmoral vilket var hemmalagets signum för kvällen. För även om gästerna Färjestad hade bra sekvenser i anfallszon med många bra målchanser så höll kämpade Luleå Hockey frenetiskt i försvarsspelet och det gav resultat. I samma veva som man höll undan för motståndarattackerna så skapade man själva chanser framåt och halvvägs in i matchen kom så blytunga 2-0. Ett nytt backskott, den här gången från Pontus Själin, och en ny målvaktsretur som den här gången förvaltades av Jonas Berglund, med andraassist till nämnde Oscar Engsund.

I den tredje perioden behöll hemmalaget både blåstället och arbetshandskarna på och norrbottningarna höll undan. Nio minuter från slutet drog Luleå Hockeys andre amerikanare – Austin Farley – ner gardinen definitivt för Färjestad genom sitt mål till 3-0, Farleys första mål i Luleå Hockey tillika målet som fastställde slutresultatet till just 3-0.