Seger igen mot Björklöven
Publicerad: 2020-03-08
J18
Luleå Hockeys J18-lag vann eftermiddagens hemmamatch mot Björklöven med 7-0.

Norrbottningarna fick en drömstart på matchen, resultattavlan lyste nämligen 3-0 när matchklockan stod på 05:53. Lucas Ramberg sköt först snyggt in 1-0, Henrik Töyrä hittade Viggo Nordström på bortre stolpen som petade in 2-0 och Adrian Danielsson tryckte in 3-0 på en retur. Tre minuter före pausvilan utökadehemmalaget sin ledning till ytterligare då Olli Nikupeteri snyggt sköt in ett direktskott.

Gästerna lyfte upp sitt spel i mittronden och var laget som låg närmast att göra nästa mål i matchen. Man fick dessutom chansen i powerplay fyra gånger under perioden. Men hemmalaget med målvakten Sebastian Andersson i spetsen lyckades hålla målnollan intakt och det var fortsatt 4-0 inför den tredje perioden.

Väl där ryckte Luleå sen ifrån ytterligare, Olle Skogfält sköt in 5-0, Charlie Berglund styrde in 6-0 och Axl Johansson fastställde sen slutresultatet till 7-0.

Segern innebär att laget slutade på en fjärdeplats i tabellen vilket innebär att man är klara för åttondelsfinal och behöver inte spela en sextondelsfinal.