HV71 tog revansch
Publicerad: 2022-02-27
SDHL
Luleå Hockey/MSSK förlorade dagens hemmamatch mot HV71 med 2-1 efter straffar.

Det blev en fartfylld och jämn förstaperiod där spelet böljade mycket fram och tillbaka. Bägge lagen skapade också flera chanser var, men två bra målvakter gjorde att det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Mittronden blev sen den första perioden lik med jämt och böljande spel. Även mittronden såg ut att kunna bli mållös, men drygt fyra minuter före pausvilan spräcktes målnollan och det av gästerna. Nicoline Jensen kom fri på högerkanten och sköt distinkt in pucken i nät vid första stolpen.

Fem minuter in på den tredje perioden kvitterade norrbottningarna, Tulus vann en tekning till Hiirikoski som direktsköt och på returen kunde Vainikka peta in 1-1. Det var sen en rejäl kamp om nästa mål, men två bra målvakter gjorde att matchen gick till sudden. Förlängningen blev sen mållös och i straffarna var det HV71 som knep bonuspoängen.