Stabil seger mot Färjestad
Publicerad: 2020-11-22
SHL
Formkurvan pekar onekligen åt rätt håll för Luleå Hockey som under söndagen tog sin andra raka trepoängare på bortaplan på lika många dagar. Detta efter att man besegrat Färjestad med 4-1 nere i Karlstad.

Bägge lagen hade redan spelat varsin match under lördagen vilket det märktes till en början då matchen behövde en startsträcka på några minuter för att komma igång. När väl lagen varvade upp så var det Norrbottningarna som skapade flest målchanser och öppnade också målskyttet. Nils Lundkvists skott i powerplay letade sig in i mål via en Färjestadsspelare och 0-1 stod sig fram till första paus.

I den andra perioden fick hemmalaget en drömöppning med kvittering till 1-1 redan efter 14 sekunder och Färjestad visade också upp ett mer aktivt presspel vilket drev upp tempot i matchen. Luleå Hockey matchade dock tempoökningen och viktiga 2-1 kom halvvägs in i perioden via Isac Brännström som företagsamt tog kampen framför motståndarkassen och skyfflade in ledningsmålet.

Luleå Hockey avslutade sedan matchen med en näst intill perfekt tredje period och släppte in allt som allt fyra skott mot Jesper Wallstedt i målet, ett ribbskott från hemmalaget i slutminuterna inte inräknat i den statistiken. Norrbottningarna hade hur som helst redan skaffat sig marginal genom Nils Lundqvist som prickade in 3-1 vid tidpunkten 13:17 i powerplay efter att Juhani Tyrväinen skymt sikten för målvakten på ett föredömligt sätt. Sex sekunder från slutet, med tom målbur hos Färjestad, kunde Jack Connolly sedan fastställa slutresultatet till 4-1.

På tisdag avslutar Luleå Hockey sin bortaturné med stopp i Jönköping och match mot HV71.