• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Femte raka för Luleå Hockey

31 oktober 2019 21:09
SHL

Luleå Hockey tog sin femte raka seger i SHL under torsdagskvällen. Detta efter att man hemmabesegrat Rögle BK med 4-1 inför 5668 åskådare i Coop Norrbotten Arena.


Den första perioden blev i mångt och mycket ett tjugo minuter långt ställningskrig med två lag som effektivt neutraliserade varandra. Luleå Hockey lyckades dock dra det längsta strået och gick till pausvila med ledning 1-0 och det efter ett riktigt mönsteranfall. Norrbottningarna bröt centrallinjen två gånger om då Jack Connolly hittade till Nils Lundkvist som hittade vidare till Austin Farley som petade in pucken bakom en överspelat Röglemålvakt. Tid för målet 19:21.

I den andra perioden snodde hemmalaget åt sig initiativet och övertaget gav dubbel utdelning. Först genom Daniel Sondell som efter 03:07 skickade iväg en puck som ändrade riktning via en motståndarback och sedan Erik Gustafsson som kämpade in 3-0 på en stökig situation framför Röglemålet.

Fem minuter in i den tredje perioden så fick Rögle in den ack så viktiga reduceringen men någon riktig anstormning från gästerna blev aldrig av och tiden rann iväg för skåningarna. Fem minuter kvar av ordinarie tid kom dock Rögles chans då hemmalaget drog på sig en utvisning. Norrbottningarna dödade dock av utvisningen tämligen effektivt och i slutet av det numerära överläget var det istället gästerna som blev utvisade för too many players.

Nu gjorde Luleå Hockey visserligen inget mål i sitt powerplay men en och en halv minut från slutet, när Rögle plockat ut målvakten, lyfte Erik Gustafsson in 4-1 tillika sitt andra mål för kvällen från egen zon och matchen var med det avgjord. Segern innebär att Luleå Hockey tar sin femte raka seger och hänger kvar i toppen av en jämn SHL-tabell.