• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Idag 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb

Femte raka för Luleå Hockey

31 oktober 2019 21:09
SHL

Luleå Hockey tog sin femte raka seger i SHL under torsdagskvällen. Detta efter att man hemmabesegrat Rögle BK med 4-1 inför 5668 åskådare i Coop Norrbotten Arena.


Den första perioden blev i mångt och mycket ett tjugo minuter långt ställningskrig med två lag som effektivt neutraliserade varandra. Luleå Hockey lyckades dock dra det längsta strået och gick till pausvila med ledning 1-0 och det efter ett riktigt mönsteranfall. Norrbottningarna bröt centrallinjen två gånger om då Jack Connolly hittade till Nils Lundkvist som hittade vidare till Austin Farley som petade in pucken bakom en överspelat Röglemålvakt. Tid för målet 19:21.

I den andra perioden snodde hemmalaget åt sig initiativet och övertaget gav dubbel utdelning. Först genom Daniel Sondell som efter 03:07 skickade iväg en puck som ändrade riktning via en motståndarback och sedan Erik Gustafsson som kämpade in 3-0 på en stökig situation framför Röglemålet.

Fem minuter in i den tredje perioden så fick Rögle in den ack så viktiga reduceringen men någon riktig anstormning från gästerna blev aldrig av och tiden rann iväg för skåningarna. Fem minuter kvar av ordinarie tid kom dock Rögles chans då hemmalaget drog på sig en utvisning. Norrbottningarna dödade dock av utvisningen tämligen effektivt och i slutet av det numerära överläget var det istället gästerna som blev utvisade för too many players.

Nu gjorde Luleå Hockey visserligen inget mål i sitt powerplay men en och en halv minut från slutet, när Rögle plockat ut målvakten, lyfte Erik Gustafsson in 4-1 tillika sitt andra mål för kvällen från egen zon och matchen var med det avgjord. Segern innebär att Luleå Hockey tar sin femte raka seger och hänger kvar i toppen av en jämn SHL-tabell.