Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Luleå Hockey tappade tvåmålsledning

23 januari 2020 21:40
SHL

Luleå Hockey hade ett bra utgångsläge med tvåmålsledning inför den tredje perioden borta mot Örebro Hockey under torsdagskvällen. Dessvärre såg man hemmalaget vända och vinna matchen med 3-2.


Luleå Hockey fick en perfekt start på matchen borta mot Örebro Hockey. Redan efter 27 sekunder hittade Nils Lundkvist fram till Petter Emanuelsson med en diagonalpassning och Petter hittade krysset med ett distinkt avslut. Med matchklockan på 11:00 var det sedan dags för lillebror Einar Emanuelsson att skriva in sig i målprotokollet. Juhani Tyrväinen snappade upp en felpassning från Örebrospelare strax innanför offensiva blå, släppte pucken vidare till Emil Larsson som slog pucken på yta till Einar som avslutade mellan benskydden på målvakten.

I den andra perioden så visade sig inget av lagen från sin bästa sida samtidigt som spelet rycktes sönder av flertalet utvisningar men Norrbottningarna hade gynnsamma 2-0 med sig in i den tredje perioden. Väl där så släppte man dessvärre taget om matchen och efter sex minuter hade hemmalaget kvitterat.

Att ishockey är en sport med små marginaler blev Luleå Hockey sedan varse om. Jack Connolly var blott ett stolpskott från att ge gästerna ledningen på nytt men istället var det Örebro som några minuter senare utnyttjade ett powerplay till 3-2 och hade med det vänt matchen. Luleå Hockey tryckte på för en kvittering i matchens slutminuter men fick alltså se sig besegrade.