LHF/MSSK vann målrik match
Publicerad: 2019-09-05
DAM
Luleå Hockey/MSSK vann eftermiddagens träningsmatch mot SC Gorny med 8-4. Det var en målrik och underhållande match som avgjordes i den tredje perioden.

Det blev en händelserik förstaperiod där SC Gorny började med att dra på sig flera utvisningar, vilket norrbottningarna utnyttjade. Peterson slog först in 0-1 i spel fem mot tre och senare i spel fem mot fyra stötte Emma Nordin in 0-2 efter att Michelle Karvinen serverat henne öppen kasse. När sen ryskorna fick spela med full femma reducerada man efter en snabb omställning och ett vasst skott. Det var sen öppet spel där bägge lagen skapade målfarligheter, men det var LHF/MSSK som var effektivast. Ebba Berglund skickade in en puck från sin backposition som hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen. Nordin gjorde sen 1-4 då hon framför mål pangade in pucken, åter igen Karvinen med en läcker passning till sin radarpartner.

Även den andra perioden blev ganska öppen där lagen skapade bra många chanser. Men två bra målvakter gjorde att det bara blev ett mål i mittronden och det gjordes av SC Gorny efter en individuell prestation. Att tillägga från den andra perioden klarade norrbottningarna av ett långt tre mot fem-underläge.

Efter sju mållösa minuter i den tredje perioden exploderade sen målskyttet ordentligt igen. Ryskorna reducerade först till 3-4 efter att man snappat upp en lös puck framför mål. Sekunderna efter trampade Linn Peterson in i offensiv zon och sköt ett slagskott som gick i nät via målvaktens plockhandske. SC Gorny reducerade sen då man utnyttjade ett friläge. Men ryskornas hopp släcktes kort därefter då Josefine Hoegh Persson fixade 4-6 då hon slog in sin egen retur. Nordin pricksköt sen in 4-7 och Noora Tulus fastställde slutresultatet till 4-8 då hon utnyttjade ett friläge efter ett långt vackert pass från lagkaptenen Hiirikoski.