• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Luleå Hockey fyller på med målvakt

27 december 2014 17:36

Luleå Hockey har gjort klart med en ny målvakt för resten av säsongen. Det rör sig om den finske landslagsmeriterade målvakten Niko Hovinen.


Luleå Hockey har gjort klart med finske målvakten Niko Hovinen, 26. Den storväxte målvakten draftades i den femte rundan av Minnesota Wild 2006 och har meriter från såväl den finska ligan så som AHL. Fjolårssäsongen spelade Hovinen i KHL och Metallurg Novokuznetsk och under hösten har han representerat EC Red Bull Salzburg, Österrike, där det blivit fem ligamatcher samt två matcher i Champions Hockey League.
- Det känns mycket bra att komma igång med att spela igen och Luleå Hockeys förfrågan kom i ett bra läge för mig, berättar Hovinen och fortsätter.
- Jag var ju med och mötte Luleå Hockey i Champions Hockey League och vet att det är ett bra lag och jag har även tidigare spelat mot spelare som Lennart Petrell och Kristian Näkyvä. Det ska bli skönt att få spela i samma lag den här gången.

- Vi vill säkerställa vår målvaktsuppsättning och garderar oss med den här värvningen mot skador och sjukdomar, berättar Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström.
- Både vi och Asplöven har en viktig vår framför oss och därför vill vi låta Samuel Ward koncentrera sig fullt ut på sin uppgift hos Asplöven.
- Hovinen är en etablerad och bra målvakt, annars platsar man inte i ett finskt landslag. Han är i en bra ålder och vi är glada att vi fått möjligheten att stärka vår målvaktsbesättning. Sen minns ju den minnesgode att senast Luleå Hockey gick hela vägen så hade vi i en finländare i målet, avslutar Osten.

Kontraktet med Hovinen sträcker sig säsongen ut.