• Huvudsponsorer

Fredag Fre 16 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Fredag Fre 30 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan

Luleå Hockey fyller på med målvakt

27 december 2014 17:36

Luleå Hockey har gjort klart med en ny målvakt för resten av säsongen. Det rör sig om den finske landslagsmeriterade målvakten Niko Hovinen.


Luleå Hockey har gjort klart med finske målvakten Niko Hovinen, 26. Den storväxte målvakten draftades i den femte rundan av Minnesota Wild 2006 och har meriter från såväl den finska ligan så som AHL. Fjolårssäsongen spelade Hovinen i KHL och Metallurg Novokuznetsk och under hösten har han representerat EC Red Bull Salzburg, Österrike, där det blivit fem ligamatcher samt två matcher i Champions Hockey League.
- Det känns mycket bra att komma igång med att spela igen och Luleå Hockeys förfrågan kom i ett bra läge för mig, berättar Hovinen och fortsätter.
- Jag var ju med och mötte Luleå Hockey i Champions Hockey League och vet att det är ett bra lag och jag har även tidigare spelat mot spelare som Lennart Petrell och Kristian Näkyvä. Det ska bli skönt att få spela i samma lag den här gången.

- Vi vill säkerställa vår målvaktsuppsättning och garderar oss med den här värvningen mot skador och sjukdomar, berättar Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström.
- Både vi och Asplöven har en viktig vår framför oss och därför vill vi låta Samuel Ward koncentrera sig fullt ut på sin uppgift hos Asplöven.
- Hovinen är en etablerad och bra målvakt, annars platsar man inte i ett finskt landslag. Han är i en bra ålder och vi är glada att vi fått möjligheten att stärka vår målvaktsbesättning. Sen minns ju den minnesgode att senast Luleå Hockey gick hela vägen så hade vi i en finländare i målet, avslutar Osten.

Kontraktet med Hovinen sträcker sig säsongen ut.