Luleå Hockey föll i sudden death
Publicerad: 2019-03-28
Slutspel herr
Luleå Hockey och Växjö Lakers bjöd på en ny jämn match då lagen möttes i den fjärde kvartsfinalen nere i Småland. Växjö drog det längsta strået, vann med 3-2 i förlängning och reducerade matchserien till 3-1.

Hemmalaget Lakers började matchen bäst och satte press på Luleå Hockey under den första halvan i den första perioden. Men allt eftersom så jobbade Norrbottningarna sig in i matchen och jämnade ut spelet under den andra halvan men det var Växjö som tog ledningen fyra minuter från pausvilan på en kontring.

I den andra perioden lyckades Luleå Hockey kvittera genom Erik Gustafsson som skickade in en puck genom trafiken som gick in bakom målvakten Viktor Andrén som aldrig såg pucken. I början av den tredje perioden gick Norrbottningarna om i målprotokollet genom Petter Emanuelsson som sköt in sitt första slutspelsmål.

Lakers ville dock annat och kvitterade matchen ganska omgående, även det målet i powerplay, och efter 60 spelade minuter var ställning oavgjort 2-2. Förlängningsperioden var sedan sex minuter gammal då ett avgörande föll till hemmalagets favör och matchserien är reducerad till 3-1 till Luleå Hockeys favör. Kvartsfinal #5 väntar på lördag i Coop Norrbotten Arena.