Seger borta mot Leksand
Publicerad: 2018-03-03
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann eftermiddagens bortamatch mot Leksand med 7-1. Gästerna var det klart bättre laget och kammade rättvist hem tre poäng.

Efter en jämn start på matchen tog gästerna över spelet mer och mer, och tre minuter före pausvilan fick man också utdelning då Josefine Hoegh Persson bröt sig in framför kassen och la in 0-1.

Melinda Olsson slog in 0-2 på en retur bara minuten in på den andra perioden. Precis som i den första perioden ägde även bortalaget spelet och pucken i den andra. Sex minuter före pausvilan var det Christa Alankos tur att skjuta in en retur. Leksand fick sen chansen at reducera i spel fem mot tre, men gästerna höll tätt och det var ledning 0-3 inför den tredje perioden.

51 sekunder in på den tredje skickade Hiirikoski in 0-4 med ett vasst skott som satt i krysset. Hemmalaget spräckte sen målnollan i numerärt överläge genom Wilma Johansson. Men kort därefter utökade norrbottningarna sin ledning i ett två mot två-läge där Karvinen passade till Wakefield som snyggt sköt in 1-5. Wakefield gav sen tillbaka till Karvinen som snyggt satte 1-6 efter ett fint klapp-klapp spel. Karvinen fastställde sen slutresultatet till 1-7 då hon snappade upp en lös puck framför kassen.