Finsk landslagsback till LHF/MSSK
Publicerad: 2016-01-11

Det återstår fortfarande tolv matcher för Luleå Hockey / MSSK i Riksserien innan det är dags för SM-slutspel. Redan nu står det dock klart att den 26-åriga landslagsbacken Mira Jalosuo förstärker laget inför säsongsavslutningen.

Mira Jalosuo har varit på tapeten tidigare för Luleå Hockey / MSSK och har bland annat varit i Luleå under våren för att träffa lagledningen och bekanta sig med staden och föreningen. Hon ansluter till laget den 15 februari vilket innebär att hon hinner spela tre grundseriematcher innan SM-slutspelet börjar.

Fredrik Glader, huvudtränare / sportchef LHF/MSSK

- Vi har följt Mira under en längre tid och när jag var nere på landslagsturneringen i Tyskland förra veckan så blev det definitivt klart att hon kommer att förstärka oss i sluttampen av Riksserien. Hon är en ödmjuk lagkamrat som vi känner kommer passa in väl i vår grupp och som kommer lyfta vårt lag ytterligare.

- Mira är en skicklig tvåvägsback som kommer att bidra offensivt till LHF/MSSK med sitt jättefina skott. Dessutom är hon med sina 184cm en spelare med stor räckvidd i egen zon. Dessutom kommer hon hit med bred internationell erfarenhet efter spel i landslag, college och den ryska damligan.

Mira Jalosuo, back LHF/MSSK

- Det känns jättespännande att få spela för Luleå Hockey /MSSK. Jag har sett några av lagets matcher över Live Arena och har imponerats över hur bra laget har spelat.

- Jag besökte Luleå i våras och blev imponerad över hur väl föreningen stöttar damhockeyn och jag fick intrycket av att jag kommer till en väldigt professionell organisation.

- Just nu studerar jag rättsmedicin vid Hamline University i USA och är väldigt tacksam för att mina lärare stöttar min idrottsliga karriär och har gett mig möjligheten att ta en paus i studierna för att kunna flytta och spela ishockey i Sverige.

- Det är jämnt mellan lagen i toppen av Riksserien och allt kan hända i ett slutspel. Men det är inget tvekan om att jag kommer till Luleå för att vinna mästerskapet tillsammans med mina nya lagkamrater.

Mira Jalosuo var med och vann VM-brons för Finland i våras och vann förra säsongen Europacupen för damer tillsammans med SKIF Nizhny Novgorod som besegrade Linköping i finalen. Nästa hemmamatch för LHF/MSSK är lördag 16/1 kl 19.30 mot Brynäs.

LHF Kommunikation Robert Hedlund