Seger mot Kärpät
Publicerad: 2019-08-17
DAM
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens träningsmatch hemma mot Kärpät med 7-0.

Hemmalaget rivstartade matchen och inte långt efter nedsläpp slog Michelle Karvinen in 1-0 i öppen kasse efter ett fint pass från Emma Nordin. Ett fint pass fick sen Nordin tillbaka då Jenni Hiirikoski hittade forwarden med ett långt pass som kom fri och sprätte in pucken i krysset. Kort därefter hittade även Ebba Berglund krysset och resultattavlan lyste 4-0 efter bara åtta minuter. Strax före pausvilan utökade sen Norrbottningarna sin ledning till 5-0 då Hiirikoski slog in en retur.

Kärpät ryckte upp sitt spel ordentligt i den andra perioden som blev jämnare även om LHF/MSSK hade det mesta av spelet. Mittronden var länge mållös men i slutet av perioden gick ändå hemmalaget ifrån till 7-0. Nordin styrde in ett skott från Hiirikoski och Nicole Söndergaard Jensen slog in en retur.

Den tredje perioden blev sen tät och mållös.