Fredrik Öberg ny J18-tränare
Publicerad: 2018-05-15
Nyhet
Luleå Hockey har klart med ny huvudtränare för J18-laget till kommande säsong. Det är den tidigare spelaren Fredrik Öberg som tar över huvudansvaret för Luleå Hockey J18.

Fredrik Öberg hade en framgångsrik karriär som hockeyspelare med nio säsonger i SHL tillsammans med Luleå Hockey, Västerås, Malmö, HV71 och Skellefteå. Han spelade även fyra säsonger som utlandsproffs i Tyskland i fyra säsonger. Som tränare har han varit assisterande för Skellefteås J18 under fyra säsonger och huvudtränare i SHL under en säsong för samma lag.

Urban Wikberg
– Eftersom det ställs större och större krav på rutinerat ledarskap så känns det jättebra att vi får in Fredrik Öberg i föreningen utifrån att han har en gedigen tränarerfarenhet som tränare både i SHL och på juniornivå och att han dessutom haft en lång och framgångsrik karriär som spelare innan dess.

– Precis som spelare så är han största styrka som tränare spelet ishockey, vilket gör att vi känner att han kommer vara mycket lämplig att utveckla individer på hockeygymnasiet utifrån sin tidigare så omfattande spelarerfarenhet.

Fredrik Öberg
– Det skall bli jättespännande att jobba med Luleå Hockey J18 från och med nu. Det känns som att Luleå Hockey verkligen har en plan klar för vad man vill göra med juniorsidan, så det skall bli otroligt spännande att kliva in i föreningen.

– Jag tycker det är otroligt roligt att jobba med utveckling, att se när spelare hela tiden tar nästa steg i sin egen utveckling och när man sedan får se dem spela a-lagshockey så blir man alldeles varm i hjärtat. Så det hoppas jag få bli många gånger framöver.

LHF Kommunikation Robert Hedlund