• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan

Luleå Hockey höll undan mot Linköping

21 november 2020 17:45
SHL

Luleå Hockey gjorde en bra bortamatch och tog tre poäng borta mot Linköping HC under lördagen. Segern grundlades via bra försvars- och målvaktsspel i en match som slutade 3-2 till Norrbottningarna.


Linköping inledde matchen bra och skapade en hel del målchanser i den första perioden. Men Luleåförsvaret stod pall och där farligheterna uppstod visade David Rautio upp ett fint målvaktsspel. Samtidigt visade Norrbottningarna upp ett bra spel med puck vid flertalet tillfällen där gästernas ledningsmål var ett sådant. Niklas Olausson fick pucken längs sargen på vänsterkanten, precis innanför offensiva blålinjen, i samma veva som Linköping gick lite väl hårt mot puckhållare. Det skapade ytor till höger vilket Nils Lundkvist snappade upp, fick en väl avvägd passning av Olausson och sköt in 0-1 på målvaktens klubbsida. Tidpunkt för målet 15:30.

Spelmässigt var den andra perioden snarlik den första men efter sju minuter, i spel fem mot fyra, gjorde Linus Klasen 0-2 helt på egen hand. Klasen drev upp pucken från egen zon, skaffade sig yta genom en lätt kroppsfint innan han tog in pucken över blålinjen och skött ett rappt skott i farten som letade sig upp i det bortre krysset – helt otagbart för målvakten. Där och då kändes det som att Luleå bröt till sig fördelen i matchen men hemmalaget replikerade några minuter senare via ett mål direkt efter tekning. Bägge lagen följdes sedan åt med varsitt mål, Karl Fabricius till 1-3 och Nikola Pasic till 2-3 innan den andra periodpausen.

I den tredje perioden gick Luleå Hockey in för att stänga matchen och det gjorde man i stort sett på bästa möjliga sätt. Hemmalaget fick iväg totalt tio skott på mål under matchens sista tjugo minuter men Rautio satte stopp för samtliga försök och överlag så gav Norrbottningarna hemmalaget inte allt för mycket utrymme i jakten på en kvittering.

Tre poäng till Luleå Hockey som är tillbaka i spel redan imorgon söndag då Färjestad väntar i Karlstad.