Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Luleå Hockey höll undan mot Linköping

21 november 2020 17:45
SHL

Luleå Hockey gjorde en bra bortamatch och tog tre poäng borta mot Linköping HC under lördagen. Segern grundlades via bra försvars- och målvaktsspel i en match som slutade 3-2 till Norrbottningarna.


Linköping inledde matchen bra och skapade en hel del målchanser i den första perioden. Men Luleåförsvaret stod pall och där farligheterna uppstod visade David Rautio upp ett fint målvaktsspel. Samtidigt visade Norrbottningarna upp ett bra spel med puck vid flertalet tillfällen där gästernas ledningsmål var ett sådant. Niklas Olausson fick pucken längs sargen på vänsterkanten, precis innanför offensiva blålinjen, i samma veva som Linköping gick lite väl hårt mot puckhållare. Det skapade ytor till höger vilket Nils Lundkvist snappade upp, fick en väl avvägd passning av Olausson och sköt in 0-1 på målvaktens klubbsida. Tidpunkt för målet 15:30.

Spelmässigt var den andra perioden snarlik den första men efter sju minuter, i spel fem mot fyra, gjorde Linus Klasen 0-2 helt på egen hand. Klasen drev upp pucken från egen zon, skaffade sig yta genom en lätt kroppsfint innan han tog in pucken över blålinjen och skött ett rappt skott i farten som letade sig upp i det bortre krysset – helt otagbart för målvakten. Där och då kändes det som att Luleå bröt till sig fördelen i matchen men hemmalaget replikerade några minuter senare via ett mål direkt efter tekning. Bägge lagen följdes sedan åt med varsitt mål, Karl Fabricius till 1-3 och Nikola Pasic till 2-3 innan den andra periodpausen.

I den tredje perioden gick Luleå Hockey in för att stänga matchen och det gjorde man i stort sett på bästa möjliga sätt. Hemmalaget fick iväg totalt tio skott på mål under matchens sista tjugo minuter men Rautio satte stopp för samtliga försök och överlag så gav Norrbottningarna hemmalaget inte allt för mycket utrymme i jakten på en kvittering.

Tre poäng till Luleå Hockey som är tillbaka i spel redan imorgon söndag då Färjestad väntar i Karlstad.