Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar

Luleå Hockey höll undan mot Linköping

21 november 2020 17:45
SHL

Luleå Hockey gjorde en bra bortamatch och tog tre poäng borta mot Linköping HC under lördagen. Segern grundlades via bra försvars- och målvaktsspel i en match som slutade 3-2 till Norrbottningarna.


Linköping inledde matchen bra och skapade en hel del målchanser i den första perioden. Men Luleåförsvaret stod pall och där farligheterna uppstod visade David Rautio upp ett fint målvaktsspel. Samtidigt visade Norrbottningarna upp ett bra spel med puck vid flertalet tillfällen där gästernas ledningsmål var ett sådant. Niklas Olausson fick pucken längs sargen på vänsterkanten, precis innanför offensiva blålinjen, i samma veva som Linköping gick lite väl hårt mot puckhållare. Det skapade ytor till höger vilket Nils Lundkvist snappade upp, fick en väl avvägd passning av Olausson och sköt in 0-1 på målvaktens klubbsida. Tidpunkt för målet 15:30.

Spelmässigt var den andra perioden snarlik den första men efter sju minuter, i spel fem mot fyra, gjorde Linus Klasen 0-2 helt på egen hand. Klasen drev upp pucken från egen zon, skaffade sig yta genom en lätt kroppsfint innan han tog in pucken över blålinjen och skött ett rappt skott i farten som letade sig upp i det bortre krysset – helt otagbart för målvakten. Där och då kändes det som att Luleå bröt till sig fördelen i matchen men hemmalaget replikerade några minuter senare via ett mål direkt efter tekning. Bägge lagen följdes sedan åt med varsitt mål, Karl Fabricius till 1-3 och Nikola Pasic till 2-3 innan den andra periodpausen.

I den tredje perioden gick Luleå Hockey in för att stänga matchen och det gjorde man i stort sett på bästa möjliga sätt. Hemmalaget fick iväg totalt tio skott på mål under matchens sista tjugo minuter men Rautio satte stopp för samtliga försök och överlag så gav Norrbottningarna hemmalaget inte allt för mycket utrymme i jakten på en kvittering.

Tre poäng till Luleå Hockey som är tillbaka i spel redan imorgon söndag då Färjestad väntar i Karlstad.