Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar

Stabil hemmaseger mot Frölunda

29 februari 2020 17:48
SHL

Luleå Hockey stod för en gedigen insats hemma mot Frölunda HC under lördagen. Norrbottningarna hade full kontroll från första nedsläpp och vann matchen 4-1.


Det var två taggade lag som kom till spel då Luleå Hockey tog emot Frölunda HC i SHL: s 47: e omgång. Det syntes också att båda lagen ville vinna matchen då kampnivån var hög men på en punkt skiljde sig lagen åt och det var i passningsspelet. Där gästerna emellanåt inte riktigt hade den rätta ackuratessen i sina passningar så visade hemmalaget å sin sida prov på ett mycket fokuserat och distinkt passningsspel. Det gjorde också att matchen mer och mer vägde åt hemmalagets håll och halvvägs in i perioden sköt Petter Emanuelsson in 1-0 i powerplay. Fyra minuter från pausvilan kom viktiga 2-0 signerat Nils Lundkvist och Norrbottningarna kunde gå till periodpaus med tvåmålsledning.

I den andra perioden kom Frölunda ut piggare och hade med det också mycket puckinnehav men gästerna lyckades inte riktigt etablera tillräcklig press för att skapa sig de riktigt högoktaniga chanserna. Istället kom matchen att avgöras vid två nyckeltillfällen i den andra perioden. Först sköt Isac Brännström in blytunga 3-0 efter 10:59 och i slutet av perioden så lyckades Norrbottningarna att döda av ett läte tre mot fem som varade hela 01:40. En sen reducering från gästerna hade nog gett en helt annan matchbild men istället kunde hemmalaget gå in i den tredje perioden med tre måls försprång.

Väl i den tredje perioden så städade Luleå Hockey effektivt av matchen och när Frölunda väl spräckte sin målnolla så gjorde man det med en och en halv minut kvar av matchen. Erik Gustafsson fastslog sen slutresultatet till 4-1 genom ett mål i tom kasse.