Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Tisdag Tis 6 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Stabil hemmaseger mot Frölunda

29 februari 2020 17:48
SHL

Luleå Hockey stod för en gedigen insats hemma mot Frölunda HC under lördagen. Norrbottningarna hade full kontroll från första nedsläpp och vann matchen 4-1.


Det var två taggade lag som kom till spel då Luleå Hockey tog emot Frölunda HC i SHL: s 47: e omgång. Det syntes också att båda lagen ville vinna matchen då kampnivån var hög men på en punkt skiljde sig lagen åt och det var i passningsspelet. Där gästerna emellanåt inte riktigt hade den rätta ackuratessen i sina passningar så visade hemmalaget å sin sida prov på ett mycket fokuserat och distinkt passningsspel. Det gjorde också att matchen mer och mer vägde åt hemmalagets håll och halvvägs in i perioden sköt Petter Emanuelsson in 1-0 i powerplay. Fyra minuter från pausvilan kom viktiga 2-0 signerat Nils Lundkvist och Norrbottningarna kunde gå till periodpaus med tvåmålsledning.

I den andra perioden kom Frölunda ut piggare och hade med det också mycket puckinnehav men gästerna lyckades inte riktigt etablera tillräcklig press för att skapa sig de riktigt högoktaniga chanserna. Istället kom matchen att avgöras vid två nyckeltillfällen i den andra perioden. Först sköt Isac Brännström in blytunga 3-0 efter 10:59 och i slutet av perioden så lyckades Norrbottningarna att döda av ett läte tre mot fem som varade hela 01:40. En sen reducering från gästerna hade nog gett en helt annan matchbild men istället kunde hemmalaget gå in i den tredje perioden med tre måls försprång.

Väl i den tredje perioden så städade Luleå Hockey effektivt av matchen och när Frölunda väl spräckte sin målnolla så gjorde man det med en och en halv minut kvar av matchen. Erik Gustafsson fastslog sen slutresultatet till 4-1 genom ett mål i tom kasse.