• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Välkommen hem David!

23 april 2019 10:23
#lhflive

Luleå Hockey gör en rockad på målvaktssidan. David Rautio är klar för sin moderförening för de kommande två säsongerna samtidigt som Niklas Rubin lämnar. Detta presenterades i säsongens första #lhflive.


David Rautio är välbekant för alla som håller på Luleå Hockey. Förutom juniortiden gjorde han fyra SHL-säsonger med fina siffror i Luleå Hockey innan han flyttade iväg för att spela med Linköping och Brynäs. Den gångna säsongen hade han en räddningsprocent på 90,59 och ett GAA på 2,61.

Stefan ”Skuggan” Nilsson
– När vi fick veta att det fanns ett intresse för Rubin och att Rautio samtidigt var intresserad av att flytta hem till Norrbotten igen valde vi att göra en förändring på målvaktssidan som vi känner kommer vara till fördel för alla parter.

– I David Rautio får vi en mycket kompetent målvakt med stor rutin och en hög lägstanivå. Han är dessutom en spelare som vi känner till mycket väl sedan tidigare och som nu återvänder till sin moderförening efter fem SHL-säsonger i Linköping och Brynäs.

David Rautio
– Det ska bli kul att komma hem igen, direkt möjligheten dök upp så kändes det jättebra. Nu ser jag fram emot att få komma hem igen och börja träna med grabbarna. Luleå Hockey kommer från en stark säsong som vi vill bygga vidare för under framtiden.

– De senaste fem säsongerna har varit väldigt nyttiga för mig. Säsong för säsong har jag fått jobba med olika saker och fått anpassa mitt spel utifrån hur laget har spelat. Så det har varit väldigt utvecklande att få jobba med nya målvaktstränare och få nya perspektiv på sitt eget spel.

David Rautio kommer spela med tröja 30.