Välkommen hem David!
Publicerad: 2019-04-23
#lhflive
Luleå Hockey gör en rockad på målvaktssidan. David Rautio är klar för sin moderförening för de kommande två säsongerna samtidigt som Niklas Rubin lämnar. Detta presenterades i säsongens första #lhflive.

David Rautio är välbekant för alla som håller på Luleå Hockey. Förutom juniortiden gjorde han fyra SHL-säsonger med fina siffror i Luleå Hockey innan han flyttade iväg för att spela med Linköping och Brynäs. Den gångna säsongen hade han en räddningsprocent på 90,59 och ett GAA på 2,61.

Stefan ”Skuggan” Nilsson
– När vi fick veta att det fanns ett intresse för Rubin och att Rautio samtidigt var intresserad av att flytta hem till Norrbotten igen valde vi att göra en förändring på målvaktssidan som vi känner kommer vara till fördel för alla parter.

– I David Rautio får vi en mycket kompetent målvakt med stor rutin och en hög lägstanivå. Han är dessutom en spelare som vi känner till mycket väl sedan tidigare och som nu återvänder till sin moderförening efter fem SHL-säsonger i Linköping och Brynäs.

David Rautio
– Det ska bli kul att komma hem igen, direkt möjligheten dök upp så kändes det jättebra. Nu ser jag fram emot att få komma hem igen och börja träna med grabbarna. Luleå Hockey kommer från en stark säsong som vi vill bygga vidare för under framtiden.

– De senaste fem säsongerna har varit väldigt nyttiga för mig. Säsong för säsong har jag fått jobba med olika saker och fått anpassa mitt spel utifrån hur laget har spelat. Så det har varit väldigt utvecklande att få jobba med nya målvaktstränare och få nya perspektiv på sitt eget spel.

David Rautio kommer spela med tröja 30.

LHF Kommunikation Robert Hedlund