• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb

Inför ECL premiären

3 april 2020 11:30
Esport

Då var det snart dags för nästa utmaning för Luleå Hockey Esport, European Championship League 10 har sin början nästa vecka där de 16 bästa lagen i Europa gör upp om guldet.


Det är ett revanschsuget lag som ger sig in i ECL Elite efter en snöplig kvartsfinalförlust i eSHL mot Leksand där man tappade en 2-0 ledning i en matchserie bäst av fem. Nu hoppas laget att hitta tillbaka till spelet man hade under ECL 9 där det blev en topp 4-placering.

Hampus ”l-Furyan-l” Duvefelt
– eSHL var en rolig upplevelse i stort, speciellt för mig som fick chansen att representera Luleå Hockey på plats i Sportbladets studio, men turneringen kan ändå inte beskrivas som något annat än en besvikelse rent sportsligt. Vi hittade inte rätt känsla i gruppen vilket bidrog till att fokuset på det sportsliga inte var där det behövde vara. Vi hade som målsättning att vara med och utmana om titeln - och då åtminstone nå topp-4 för att få chansen att spela på plats i Stockholm. Nu åkte vi ut i kvartsfinalen efter att ha tappat en 2-0-ledning i matcher, vilket är ett resultat ingen av oss var ens i närheten av nöjda med. Speciellt inte då vi en kort tid dessförinnan placerat oss topp-4 i ECL 9. Inför ECL 10 nu har vi tränat mer fokuserat och fått en bättre kontinuitet i spelet. Vi har kört samma spelare på samma position varje träning vilket skapat större trygghet, samtidigt som vi kunnat öva in varianter och spelsystem på ett sätt vi tidigare inte lagt samma fokus vid. Sammantaget är vi försiktigt positiva inför kommande turnering, men ödmjuka inför att det återigen är de 15 bästa lagen i Europa vi går upp emot.

Aleksi “TehhAhola” Ahola
– Jag kan säga ur ett personligt och lagets synvinkel att eSHL var en besvikelse för oss. Vi kom med bra känsla till turneringen efter att ha hamnat på 4: e plats i ECL 9 och gett Linköping en ordentlig kamp i våra senaste möten mot dem. Men mitt i säsongen hamnade vi i en svacka som jag inte har varit med om under min tio års långa NHL-karriär. Alla hade fortfarande sina skicklighetsförmågor men det klickade bara inte och vi fick inte resultaten med oss, vilket ledde till att vi till slut föll ihop under kvartsfinalserien mot Leksand. Efter det har vi verkligen arbetat med att vårt spel och vi ska vara det konkurrenskraftiga laget vi vet att vi kan vara, och jag är ganska säker när jag säger att vi har lyckats ta reda på vad som gick fel. Vi kommer att bli bättre och klokare när pucken släpps för ECL 10.

Du kan som vanligt följa våra matcher via vår twitchkanal. Nu med kommentator!

Tabeller, statistik och spelschema hittar du på nhlgamer.