Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Hattrick av Vainikka när LHF/MSSK vann målkalas mot HV71

26 september 2021 13:26
SDHL

Luleå Hockey/MSSK vann dagens bortamatch mot HV71 med 6-5.


Gästerna fick en drömstart på matchen då Viivi Vainikka tryckte in en retur i powerplay när matchklockan stod på 02:50. Hemmalaget hade sen några bra byten och kunde också kvittera genom Sarah Bujold som höll sig framme vid bortre stolpen och slog in pucken i nät på volley. Det var sen underhållande och fartfylld hockey där spelet böljade fram och tillbaka. Bägge lagen skapade flera chanser var och fler mål kom det också i den första perioden. Norrbottningarna återtog ledningen med ett nytt powerplay och Vainikka-mål, denna gång styrde hon in ett skott från Petra Nieminen. Men HV71 svarade med en ny snabb kvittering, också det målet kom på en styrning. Ebba Berglund avlossade ett skott som träffade Thea Johanssons klubba. Sista ordet i perioden fick dock Luleå, och det efter en individuell prestation från Noora Tulus som fintade bort hela HV71-försvaret och hittade sen femte hålet på Alba Gonzali i hemma-kassen.

Underhållningen fortsatte sen i mittronden där det var fortsatt jämt, fartfyllt, chansrikt och böljande spel. Ett effektivt Luleå gick dock ifrån till 2-6, Vainikka fullbordade sitt hattrick då hon slog in en retur och såklart var det i numerärt överläge. Nieminen gick köksvägen och gjorde 2-5 och Johanna Fällman skickade in en puck mot mål från en snäv vinkel som letade sig in vid första stolpen. Hemmalaget fick tillslut också näta i perioden då Bujold tryckte in en retur.

HV71 kom ut starkt i den tredje perioden i jakt på reducering och fick också utdelning minuten in på den. När gästerna slarvade vid egen blålinje gav det Danielle Stone friläge och det var 4-6. Hemmalaget fortsatte sen att pressa på bra och 08:55 in på perioden fixade Hanna Olsson 5-6 med ett vasst handledsskott som satt perfekt i gubbhörnet. Norrbottningarna tog sen timeout och spelet jämnade ut sig. Hemmalaget fick dock en jättechans sekunder före slutsignalen men då räddade Frida Axell och Luleå Hockey/MSSK kunde inkassera ännu en trepoängare.