Luleå Hockey-spelare till landslag
Publicerad: 2022-09-18
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens hemmamatch mot Leksand med 7-3.

Det blev en jämn och fartfylld förstaperiod, spelet böljade mycket fram och tillbaka och det var en hårt kamp I varje situation I en tuff period. Åtta minuter in på matchen var det gästerna som öppnade målskyttet, I en snabb kontring I numerärt I underläge direktsköt Lucas Lagerberg in 0-1. Men två minuter före pausvilan kvitterade norrbottningarna då Fabian Ledin tryckte in en retur I powerplay.

Mittperioden blev sen väldigt händelserik där det bjöds på en hel del frilägen, Philip Frankl fick periodens första friläge och gjorde 1-2 efter en snabb omställning och några fina passningar från Leksand. Hemmalaget kvitterade sen I numerärt överläge där Fabian Ledin åter igen stod på rätt plats och kunde raka in en retur som denna gång kom från en blockerande back. Strax därefter bjöds Luleå på två frilägen, målvakten klarade bägge men på den det andra friläget kunde Marcel Stefancik peta in returen. Det var sen gästernas tur att utnyttja ett friläge genom Anton Johansson, men sista ordert I perioden fick dock norrbottningarna och såklart på ett friläge där Dans Locmelis petade in sin egen retur.

Tredje perioden blev sen Luleås som vann den med 3-0, Marcel Stefancik, Axl Johansson ochj Johannes Mäki nätade och slutresultatet skrevs till 7-3.