Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Femte nollan för Luleå Hockey

5 december 2019 21:30
SHL

Luleå Hockey stod för en rakt igenom gedigen insats borta mot HV71 under torsdagskvällen. Norrbottningarna höll nollan för femte gången den här säsongen i en match som slutade 0-4.


Luleå Hockey gjord en riktigt bra bortamatch under torsdagskvällen då man tog sig an en av ligans formstarkaste lag i HV71. Och Norrbottningarna fick en riktig smakstart då Einar Emanuelsson trampade på typiskt manér ifrån motståndarförsvaret och avslutade själv till 0-1.

Överlag visade gästerna upp ett fint passningsspel samtidigt som man inte tummade på arbetsinsatsen och i början av den andra perioden kom också psykologiskt tunga 0-2 och det i numerärt överläge. Karl Fabricius vann föredömligt pucken i offensiv zon och passade vidare till Juhani Tyrväinen som sköt direkt.

Mönstret fortsatte i den tredje perioden med ett tidigt mål för gästerna och den här gången var det Jack Connolly som pricksköt in 0-3 på passning från Petter Emanuelsson. Det målet tog luften ur hemmalaget och Luleå Hockey kunde spela hem matchen på ett kontrollerat sätt. I slutminuten fastställde Jesper Sellgren slutresultatet till 0-4 i spel fem mot fyra.

Allt som allt en stabil insats från samtliga spelare där David Rautio höll sin tredje nolla för säsongen och laget har totalt nollat motståndarna fem gånger den här säsongen, med det är man bäst i ligan just nu. Noterbart också att Luleå Hockey spädde på sin fina boxplaystatistik då man klarade av alla sex numerära underlägen för kvällen.