• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Femte nollan för Luleå Hockey

5 december 2019 21:30
SHL

Luleå Hockey stod för en rakt igenom gedigen insats borta mot HV71 under torsdagskvällen. Norrbottningarna höll nollan för femte gången den här säsongen i en match som slutade 0-4.


Luleå Hockey gjord en riktigt bra bortamatch under torsdagskvällen då man tog sig an en av ligans formstarkaste lag i HV71. Och Norrbottningarna fick en riktig smakstart då Einar Emanuelsson trampade på typiskt manér ifrån motståndarförsvaret och avslutade själv till 0-1.

Överlag visade gästerna upp ett fint passningsspel samtidigt som man inte tummade på arbetsinsatsen och i början av den andra perioden kom också psykologiskt tunga 0-2 och det i numerärt överläge. Karl Fabricius vann föredömligt pucken i offensiv zon och passade vidare till Juhani Tyrväinen som sköt direkt.

Mönstret fortsatte i den tredje perioden med ett tidigt mål för gästerna och den här gången var det Jack Connolly som pricksköt in 0-3 på passning från Petter Emanuelsson. Det målet tog luften ur hemmalaget och Luleå Hockey kunde spela hem matchen på ett kontrollerat sätt. I slutminuten fastställde Jesper Sellgren slutresultatet till 0-4 i spel fem mot fyra.

Allt som allt en stabil insats från samtliga spelare där David Rautio höll sin tredje nolla för säsongen och laget har totalt nollat motståndarna fem gånger den här säsongen, med det är man bäst i ligan just nu. Noterbart också att Luleå Hockey spädde på sin fina boxplaystatistik då man klarade av alla sex numerära underlägen för kvällen.