Luleå Hockey föll i semifinal #1
Publicerad: 2022-04-15
SM-SLUTSPEL HERR
Luleå Hockey fick ingen önskvärd start på semifinalserien mot Frölunda. Norrbottningarna föll hemma med 6-3 under långfredagen och ligger nu under i matchserien med 1-0.

Luleå Hockey inledde matchen bäst och tog tag i spelet omgående. Öppningsmålet kom redan i den tredje minuten och det med Frölundamålvakten liggandes i det egna målet. Detta efter en Frölundaförsvarare knuffat in Jonas Berglund på egen målvakt och i samma veva hittade Joonas Rask Sami Lepistö på backposition som bara hade att skicka pucken i öppet mål.

Halvvägs in i perioden vände sedan matchbilden och det på en Luleåutvisning. Hemmalaget klarade visserligen av två minuter i boxplay men strax efter att man blivit fulltaliga kom kvitteringen. Snöpligt nog gjorde sedan Frölunda 2-1, blott femton sekunder från periodpaus och Norrbottningarna fick lämna isen efter den första perioden i underläge.

Den andra perioden blev en riktig olycksperiod för Luleå Hockey där Frölunda hela tiden tog initiativet målmässigt. Efter tre spelade minuter kom 3-1 till gästerna och även om hemmalaget reducerade via Julius Honka så svarade göteborgarna snabbt upp med att göra 4-2 som stod sig perioden ut.

Inte blev det bättre sedan när Frölunda ökade på till 5-2 i spel fem mot fyra i början av den tredje perioden och där någonstans var matchen mer eller mindre förlorad. Julius Honka sköt visserligen in en reducering till 3-5 efter sex minuter men i slutminuterna, efter att Luleå Hockey plockat ut målvakten, kunde Frölunda fastställa slutresultatet till 3-6.

Matchserien fortsätter nu med semifinal #2 nere i Göteborg på söndag.