Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Luleå Hockey föll i semifinal #1

15 april 2022 17:34
SM-SLUTSPEL HERR

Luleå Hockey fick ingen önskvärd start på semifinalserien mot Frölunda. Norrbottningarna föll hemma med 6-3 under långfredagen och ligger nu under i matchserien med 1-0.


Luleå Hockey inledde matchen bäst och tog tag i spelet omgående. Öppningsmålet kom redan i den tredje minuten och det med Frölundamålvakten liggandes i det egna målet. Detta efter en Frölundaförsvarare knuffat in Jonas Berglund på egen målvakt och i samma veva hittade Joonas Rask Sami Lepistö på backposition som bara hade att skicka pucken i öppet mål.

Halvvägs in i perioden vände sedan matchbilden och det på en Luleåutvisning. Hemmalaget klarade visserligen av två minuter i boxplay men strax efter att man blivit fulltaliga kom kvitteringen. Snöpligt nog gjorde sedan Frölunda 2-1, blott femton sekunder från periodpaus och Norrbottningarna fick lämna isen efter den första perioden i underläge.

Den andra perioden blev en riktig olycksperiod för Luleå Hockey där Frölunda hela tiden tog initiativet målmässigt. Efter tre spelade minuter kom 3-1 till gästerna och även om hemmalaget reducerade via Julius Honka så svarade göteborgarna snabbt upp med att göra 4-2 som stod sig perioden ut.

Inte blev det bättre sedan när Frölunda ökade på till 5-2 i spel fem mot fyra i början av den tredje perioden och där någonstans var matchen mer eller mindre förlorad. Julius Honka sköt visserligen in en reducering till 3-5 efter sex minuter men i slutminuterna, efter att Luleå Hockey plockat ut målvakten, kunde Frölunda fastställa slutresultatet till 3-6.

Matchserien fortsätter nu med semifinal #2 nere i Göteborg på söndag.