• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

SunPine utökar samarbetet med LHF/MSSK

22 augusti 2019 09:00
SDHL

LHF/MSSK:s arbete för att lyfta damhockeyn har blivit tv-dokumentär och internationell nyhet. Nu skriver SunPine ett nytt större sponsoravtal. "Det är tack vare företag som SunPine som vi kan utveckla damhockeyn", säger vår forwardsstjärna Emma Nordin.


SunPine som tillverkar talldieseln som via Preem når marknaden som Sveriges enda Svanen-märkta diesel, Preem Evolution Diesel, har en tydlig sponsringspolicy. Gäller det elitidrott sponsrar man enbart damer.

Magnus Edin, vd, SunPine:
- Vi vill ge tillbaka till lokalsamhället i regionen och har därför engagerat oss i elitidrotten. Men då jämställdhet är en självklarhet för oss vill vi specifikt hjälpa till att rätta till villkoren för elitsatsande damidrottare. Det är ett grundläggande fel i strukturen att det är så stor ekonomisk skillnad som det är i dag.

I höstas gjorde företaget en kupp när man valde att matcha UEFA:s Champions League-bonus till SM-vinnarna Piteå IF.

Edin fortsätter: - De fick 250 000 för att de kvalificerat sig till Champions League av UEFA, hade herrlaget Malmö FF kvalificerat sig hade de fått 220 miljoner. Det är en orimlig skillnad. Så vi matchade den bonusen med 250 000 och uppmanade andra att göra samma sak.

I dag har damallsvenska Piteå IF fått in över en miljon extra från olika sponsorer. Och när det gäller LHF/MSSK har Edin följt satsningen som gjorts och imponerats:
- Ni gör ett bra jobb i klubben som långsiktigt kommer att utveckla damhockeyn, självklart vill vi stötta det arbetet, säger Edin.

Emma Nordin, Luleå Hockey/MSSK: - Det känns fantastiskt bra att vi kan få det här stödet av ett företag som delar våra värderingar. Det är verkligen kul att näringslivet vill vara med och sponsra oss i Luleå Hockey/MSSK.

Michelle Karvinen, Luleå Hockey/MSSK:
- Det känns jättekul att få ha med SunPine på matchtröjan, vi är stolta över det. Det är viktigt för oss att få den här möjligheten att utveckla damhockeyn. Det är viktigt för mig personligen.