• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

SunPine utökar samarbetet med LHF/MSSK

22 augusti 2019 09:00
SDHL

LHF/MSSK:s arbete för att lyfta damhockeyn har blivit tv-dokumentär och internationell nyhet. Nu skriver SunPine ett nytt större sponsoravtal. "Det är tack vare företag som SunPine som vi kan utveckla damhockeyn", säger vår forwardsstjärna Emma Nordin.


SunPine som tillverkar talldieseln som via Preem når marknaden som Sveriges enda Svanen-märkta diesel, Preem Evolution Diesel, har en tydlig sponsringspolicy. Gäller det elitidrott sponsrar man enbart damer.

Magnus Edin, vd, SunPine:
- Vi vill ge tillbaka till lokalsamhället i regionen och har därför engagerat oss i elitidrotten. Men då jämställdhet är en självklarhet för oss vill vi specifikt hjälpa till att rätta till villkoren för elitsatsande damidrottare. Det är ett grundläggande fel i strukturen att det är så stor ekonomisk skillnad som det är i dag.

I höstas gjorde företaget en kupp när man valde att matcha UEFA:s Champions League-bonus till SM-vinnarna Piteå IF.

Edin fortsätter: - De fick 250 000 för att de kvalificerat sig till Champions League av UEFA, hade herrlaget Malmö FF kvalificerat sig hade de fått 220 miljoner. Det är en orimlig skillnad. Så vi matchade den bonusen med 250 000 och uppmanade andra att göra samma sak.

I dag har damallsvenska Piteå IF fått in över en miljon extra från olika sponsorer. Och när det gäller LHF/MSSK har Edin följt satsningen som gjorts och imponerats:
- Ni gör ett bra jobb i klubben som långsiktigt kommer att utveckla damhockeyn, självklart vill vi stötta det arbetet, säger Edin.

Emma Nordin, Luleå Hockey/MSSK: - Det känns fantastiskt bra att vi kan få det här stödet av ett företag som delar våra värderingar. Det är verkligen kul att näringslivet vill vara med och sponsra oss i Luleå Hockey/MSSK.

Michelle Karvinen, Luleå Hockey/MSSK:
- Det känns jättekul att få ha med SunPine på matchtröjan, vi är stolta över det. Det är viktigt för oss att få den här möjligheten att utveckla damhockeyn. Det är viktigt för mig personligen.