"Tre viktiga poäng i slutspelsjakten"
Publicerad: 2018-03-01
SHL
Luleå Hockey närmar sig kvartsfinalstrecket med stormsteg och under tisdagen tog man tre nya poäng. Detta efter att norrbottningarna nollat Mora IK på hemmaplan i en match som slutade 3-0.

Luleå Hockey tog tre viktiga poäng i jakten på en direktplats till kvartsfinal då man hemmabesegrade Mora IK under tisdagskvällen men det satt hårt inne. Matchen var nämligen mållös under första halvan där gästerna Mora visade bättre intensitet och vann även med det de flesta närkamperna.

En vunnen närkamp resulterade dock i matchens första mål då Johan Harju forecheckade framgångsrikt framför gästernas mål, fick pucken till Patrick Cehlin som dundrade in 1-0. Och med den ledningen med sig till paus lyckades hemmalaget hämta ny kraft och i den tredje perioden säkrade man så segern. Stekhete Emil Larsson följde upp sitt hattrick från den förra omgången med en måldubbel mot Mora varav det andra målet kom på straffslag.

3-0 till Luleå Hockey alltså som i högsta grad är med i racet om att nå sjätteplatsen i tabellen som ger en direktplats till kvartsfinalerna.