• Huvudsponsorer

Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb

Luleå Hockey vidare till semifinal

10 december 2019 20:29
CHL

Luleå Hockey är vidare till semifinal i Champions Hockey League. Detta efter att under tisdagen hemmabesegrat Lausanne HC med 5-2 och totalt 7-3 i matchserien.


Luleå Hockey hade med sig 2-1 från den första kvartsfinalmatchen mot Lausanne och med det var det alltså press på gästerna – som också inledde matchen piggast. 0-1 kom när Norrbottningarna spelade powerplay men hemmalaget hann med en viktig kvittering innan motståndarna hunnit bli fulltaliga. Målskytt Isac Brännström som placerad i slottet styrde in Niklas Olaussons hårda passning efter isen. Knappt tre minuter från pausvilan kom sedan blytunga 2-1 genom Noel Gunler som utnyttjade ett friläge.

Med totalt två måls underläge med fyrtio minuter kvar att spela så ökade såklart pressen på gästerna som inte lyckades få till någon reducering i mittenakten. Överlag så blev den andra perioden tämligen statisk till sin karaktär men målskyttet kom att lossna i den tredje perioden.

Väl där var det dags igen för Noel Gunler som i spel fyra mot fem sköt in 3-1 efter ett mycket fint förarbete av Nils Lundkvist. Den unge backen Lundkvist drev in på mål, fintade avslut för att sedan smart spela vidare till den unge anfallaren Gunler som bara hade att lyfta in pucken i den tomma kassen. Målet såg ut att ta luften ur gästerna och Luleå Hockey kunde spela av matchen rätt så komfortabelt. Slutresultatet skrevs så småningom till 5-2 efter att Austin Farley och Daniel Sondell gjort varsitt mål då Lausanne plockat ut målvakten och där emellan fick gästerna till en reducering.

Med det är Luleå Hockey vidare till semifinal i Champions Hockey League med totalt 7-3 i målskillnad. Vem som blir motstånd avgörs senare under kvällen då Frölunda och schweiziska Biel gör upp i sin avgörande kvartsfinal.