• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt

Luleå Hockey vidare till semifinal

10 december 2019 20:29
CHL

Luleå Hockey är vidare till semifinal i Champions Hockey League. Detta efter att under tisdagen hemmabesegrat Lausanne HC med 5-2 och totalt 7-3 i matchserien.


Luleå Hockey hade med sig 2-1 från den första kvartsfinalmatchen mot Lausanne och med det var det alltså press på gästerna – som också inledde matchen piggast. 0-1 kom när Norrbottningarna spelade powerplay men hemmalaget hann med en viktig kvittering innan motståndarna hunnit bli fulltaliga. Målskytt Isac Brännström som placerad i slottet styrde in Niklas Olaussons hårda passning efter isen. Knappt tre minuter från pausvilan kom sedan blytunga 2-1 genom Noel Gunler som utnyttjade ett friläge.

Med totalt två måls underläge med fyrtio minuter kvar att spela så ökade såklart pressen på gästerna som inte lyckades få till någon reducering i mittenakten. Överlag så blev den andra perioden tämligen statisk till sin karaktär men målskyttet kom att lossna i den tredje perioden.

Väl där var det dags igen för Noel Gunler som i spel fyra mot fem sköt in 3-1 efter ett mycket fint förarbete av Nils Lundkvist. Den unge backen Lundkvist drev in på mål, fintade avslut för att sedan smart spela vidare till den unge anfallaren Gunler som bara hade att lyfta in pucken i den tomma kassen. Målet såg ut att ta luften ur gästerna och Luleå Hockey kunde spela av matchen rätt så komfortabelt. Slutresultatet skrevs så småningom till 5-2 efter att Austin Farley och Daniel Sondell gjort varsitt mål då Lausanne plockat ut målvakten och där emellan fick gästerna till en reducering.

Med det är Luleå Hockey vidare till semifinal i Champions Hockey League med totalt 7-3 i målskillnad. Vem som blir motstånd avgörs senare under kvällen då Frölunda och schweiziska Biel gör upp i sin avgörande kvartsfinal.