• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Kim Johansson återvänder till Luleå Hockey

29 april 2021 11:13
Nyhet

Stefan "Skuggan" Nilsson presenterade under torsdagen att 22-årige backen Kim Johansson återvänder till Norrbotten och Luleå Hockey efter en framgångsrik sejour i HockeyAllsvenskan.


Kim Johansson är fostrad i Luleå Hockey sedan barnsben och har gått den långa vägen via ungdoms- och juniorlag upp till spel i SHL. Det blev totalt 15 matcher i högsta serien innan han valde att fortsätta sin utveckling i HockeyAllsvenskan. Och nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med LHF.

Kim spelade först 2,5 säsonger med Västervik och den gångna säsongen var Kim Johansson den främste poängplockaren bland backar i allsvenska Vita Hästen. Han stod där för 34 poäng och var den främsta passningsläggaren i hela laget med sina 28 assist.

Stefan "Skuggan" Nilsson, GM

- Kim är en luleprodukt som har utvecklats väldigt mycket i HockeyAllsvenskan de gångna säsongerna. Han har förbättrat sin skridskoåkning, sin defensiv och varit en producerande spelare när han getts chansen i powerplay med Vita Hästen. Det skall därför bli spännande att se hans fortsatta utveckling tillsammans med oss på hemmaplan.

Kim Johansson, back

- Det känns fantastiskt roligt att ha fått skriva på för min moderklubb och att få dra på mig stålmannentröjan och spela för Luleå Hockey igen. Det är det här jag har sett fram emot under min tid i HockeyAllsvenskan och det känns väldigt bra att man tror på mig för framtiden. Dessutom har vi ett spännande lag som jag ser fram emot att kunna gå hela vägen tillsammans med.

- Sedan jag lämnade för spel i HockeyAllsvenskan med Västervik och Vita Hästen för 3,5 säsonger sedan har jag utvecklats en hel del. Inte minst som människa som blivit mer vuxen och framför allt som hockeyspelare, där jag har skaffat mig mycket välbehövlig erfarenhet under dom här åren.

- Det som jag främst känner att jag utvecklat är att jag blivit mer rejäl i defensiven och att jag spelar med ett större tålamod än tidigare. Dessutom har jag, framför allt den gångna säsongen i Vita Hästen, tagit nästa steg i mitt offensiva spel och bland annat lärt mig en hel del om vad som krävs för att kunna skapa fler farliga målchanser.

Kim Johansson kommer till återsamlingen 10 maj och kommer spela för Luleå Hockey i tröja 59.