• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr

Snöplig uddamålsförlust mot Frölunda

11 oktober 2018 21:32
SHL

Luleå Hockey åkte på en snöplig förlust hemma mot Frölunda HC under torsdagskvällen. Norrbottningarna var spelförande långa stunder av matchen, vann skotten klart men fick se sig besegrade 2-3.


Luleå Hockey inledde matchen frejdigt med ett fartfyllt och kreativt spel. Samtidigt bör det påpekas att Frölunda stack emellan flertalet gånger i kontringar som kändes farliga men 0-0 stod sig och det med ett spelmässigt övertag till hemmalaget. Nollan spräcktes hur som helst efter tretton spelade minuter och det genom Niklas Olausson. Pontus Själin skickade iväg en puck från blålinjen, i kalabaliken efteråt blev Frölundamålvakten liggandes, Olausson snappade upp den lösa pucken och trädde in den till 1-0.

I den andra perioden var det ombytta roller med Frölunda i förarsätet och då visade gästerna prov på bra effektivitet då man lyckades vända matchen genom två mål, ett i starten och ett i avslutningen av perioden. Det första målet, ett resultat av en bra press från göteborgarna och 1-2-målet kom i efterdyningarna av ett numerärt överläge.

Trots underläge inför den tredje perioden så visade Luleå Hockey gott gry och slutakten i matchen var norrbottningarnas spelmässigt bästa för matchen. Hemmalaget sköljde över gästerna i anfallsvåg efter anfallsvåg och vann också skotten med hela 20-6 och chanserna fanns verkligen där. Dessvärre hade Luleå Hockey varken studsarna eller närkamperna på sin sida och puckuslingen ville inte in i mål. 2-2 kom ändå till slut, 15:13 in i matchen och det genom Austin Farley i spel fem mot fyra. Där kändes det som att norrbottningarna skulle ta hem matchen av bara farten men då kom kallduschen när Frölunda avgjorde matchen mindre än minuten efter Luleå Hockeys kvittering.

2-3 till gästerna alltså men på lördag är det upp på hästryggen igen för Luleå Hockey som då tar emot Rögle BK hemma i Coop Norrbotten Arena.