Påskblogg från VD
Publicerad: 2021-04-01
Blogg
I Vårat Gäng fortsätter den underbara resan att öka intresset för hockey bland killar och tjejer. Och vi gör det på bästa möjliga sätt, med våra positiva förebilder av absolut toppklass. Spelare och ledare som utmanar tillsammans med hela Norrbotten i ryggen.

Vi gör det tillsammans är ingen klyscha för oss. Det är en grundläggande del av vår identitet. En kraft som gör oss starka tillsammans i Norrbotten – gärna med utvecklingskraft i fokus.

SHL-laget hade en längre period när resultaten verkligen inte gick vår väg. Och det var när laget prövades som allra hårdast som vi fick se en vändning och en avslutning på grundserien med tre raka segrar. Sett till läget var det en oerhört stark prestation och direktplatsen till kvartsfinalspelet är därmed säkrad och det kommer bli en väldigt spännande avslutning på säsongen.

För våra ståltjejer i SDHL-laget tog säsongen slut i måndags med en härlig finalvändning och ett säkrat SM-guld mot bästa möjliga motstånd. Våra spelare och ledare har intensivt jobbat tillsammans under hela säsongen för att vara som bäst när det gäller. Något vi kommer ha nytta av i framtiden både bland befintlig trupp och bland våra tjejer på hockeygymnasiet som fått se vad som krävs.

Glädjen och stoltheten är enorm när laget lyckades hämta hem ytterligare ett guld till Norrbotten. Speciellt på det sätt som det skedde med ett starkt kollektiv mot en extrem spets. För det vill vi tacka både ledare och spelare. Inte minst för att vi vet att laget kommer att inspirera ännu fler tjejer i Norrbotten. Tjejer som får en känsla av att det är möjligt att vara en vinnare i vårt fantastiska län.

Nu laddar vi för fullt inför nästa slutspel som börjar om ungefär 10 dagar. Det kommer bli fantastiskt spännande att se vårt skickliga och hårt jobbande SHL-lag utmana om ytterligare framgångar den här säsongen för världens finaste förening.

2020/2021 har varit och är en extrem utmaning för hela vår förening. Inte minst för spelarna som fått kämpa utan all den energi som man får av alla sina vänner på läktarna. Saknaden är gigantisk. Men ni har ändå på olika sätt lyckats förmedla både uppmuntran och energi. Inte minst genom all stöttning under säsongen. Ta bara SM-finalen där ni köpte över 5000 stödbiljetter och visade stor uppslutning. Det gav oss alla energi!

Glad påsk till er alla. Sedan kör vi igång igen.

Vi gör det tillsammans!

VD Stefan Enbom