• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Övertidsseger i genrepet

9 september 2020 20:43
SHL

Luleå Hockey vann sitt träningsgenrep hemma mot Skellefteå på tisdagskvällen. En jämn och tät match krävde förlängningsspel och där drog Norrbottningarna längsta strået och segrade till slut med 4-3.


Luleå Hockey började matchen bäst och efter sex spelade minuter spräckte laget målnollan genom Petter Emanuelsson i powerplay. Två minuter senare var det Skellefteås tur att hitta rätt i powerplay och efter kvitteringen lyckades även gästerna med att göra ytterligare ett mål vilket innebar bortaledning 1-2 efter tjugo spelade minuter. Noterbart att båda lagen drog på sig tre tvåminutersutvisningar vardera i den första perioden vilket också såklart påverkade rytmen i spelet.

Disciplinen var betydligt bättre från bägge lagen i mittenperioden som istället bjöd på en hel del spel i fem mot fem. Målmässigt var Luleå Hockey med knapp marginal, i en annars jämn period, bättre och kunde gå till andra pausvilan vid oavgjord ställning, 2-2. Målet lyfte unge Radek Muzik in påpassligt från snäv vinkel på en målvaktsretur.

Den tredje perioden blev spelmässigt ganska likt den andra och efter 14:08 gjorde hemmalaget sitt andra mål för kvällen i powerplay genom Linus Klasen. Den glädjen blev dock kortvarig, 29 sekunder för att vara exakt, för så kort tid tog det innan Skellefteå replikerade till 3-3.

Matchen gick till förlängning och där kunde den unge backen Victor Berglund avgöra matchen via ett snärtigt handledsskott, serverad av Niklas Olausson och Linus Klasen som visade upp ett rörligt anfall i förarbetet till målet. 4-3 till Luleå Hockey alltså som nu väntar in SHL-premiären 19 september.