Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Poängtapp trots spelövertag

20 januari 2018 20:44
SHL

Trots skottövertag 30-24 föll Luleå Hockey borta mot Frölunda under lördagskvällen. Matchen gick till förlängning och slutade 3-2 till hemmalaget.


Luleå Hockey satte tonen i den första perioden och såg både piggare och mer skärpta ut än hemmalaget och gick till pausvilan med fördel 10-4 i skottstatistiken och norrbottningarna fick också med sig ett mål i den första perioden. Backen Joonas Jalvanti slog till med sitt första mål för säsongen trettio sekunder från periodpausen.

I den andra perioden fortsatte gästerna att hålla i taktpinnen och vann skotten med 11-5 men trots det hade Frölunda både kvitterat och vänt matchen till 2-1. Ett resultat som inte speglade matchbilden efter fyrtio spelade minuter men i samma veva hade norrbottningarna svårt att omsätta sitt spelövertag i mål.

Lön för mödan kom dock i den tredje perioden då Emil Larsson avslutade distinkt på ett snyggt Luleåanfall till 2-2 med fem minuter kvar att spela. Passningspoäng förövrigt på det och norrbottningarnas första mål till Patrick Cehlin som gjorde efterlängtad comeback efter en längre tids skadefrånvaro.

2-2 stod sig ordinarie matchtid ut och 45 sekunder in i förlängningen kom avgörandet då Frölunda sköt in 3-2 och plockade alltså med bonuspoängen.