Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Poängtapp trots spelövertag

20 januari 2018 20:44
SHL

Trots skottövertag 30-24 föll Luleå Hockey borta mot Frölunda under lördagskvällen. Matchen gick till förlängning och slutade 3-2 till hemmalaget.


Luleå Hockey satte tonen i den första perioden och såg både piggare och mer skärpta ut än hemmalaget och gick till pausvilan med fördel 10-4 i skottstatistiken och norrbottningarna fick också med sig ett mål i den första perioden. Backen Joonas Jalvanti slog till med sitt första mål för säsongen trettio sekunder från periodpausen.

I den andra perioden fortsatte gästerna att hålla i taktpinnen och vann skotten med 11-5 men trots det hade Frölunda både kvitterat och vänt matchen till 2-1. Ett resultat som inte speglade matchbilden efter fyrtio spelade minuter men i samma veva hade norrbottningarna svårt att omsätta sitt spelövertag i mål.

Lön för mödan kom dock i den tredje perioden då Emil Larsson avslutade distinkt på ett snyggt Luleåanfall till 2-2 med fem minuter kvar att spela. Passningspoäng förövrigt på det och norrbottningarnas första mål till Patrick Cehlin som gjorde efterlängtad comeback efter en längre tids skadefrånvaro.

2-2 stod sig ordinarie matchtid ut och 45 sekunder in i förlängningen kom avgörandet då Frölunda sköt in 3-2 och plockade alltså med bonuspoängen.