Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Annandagsseger mot Frölunda

26 december 2019 20:27
SHL

Luleå Hockey och Frölunda HC bjöd på en ny batalj som det slog gnistor om. Den här gången drog Norrbottningarna längsta strået och vann med 3-2 inför en fullsatt hemaarena.


Det blev en repris sett till spelet då Luleå Hockey och Frölunda HC möttes i årets annandagsmatch i Coop Norrbotten Arena. Lagen möttes som bekant för en vecka sen och precis som då så blev det kamp om varenda millimeter ute på isen. Luleå Hockey öppnade målskyttet efter fyra minuter då Jesper Sellgrens backskott gick in via visiret på Robin Kovács och in i bakom en ställd Frölundamålvakt. Sannolikt ett av de mer besynnerliga målen Kovács gjort men mål likväl. Målet till trots lyckades inte hemmalaget riktigt koppla grepp om matchen och istället kunde gästerna kvitterade halvvägs in i den första perioden.

Striden fortsatte i den andra perioden med två lag som vägrade att vika ner sig men det inom lagens råmärke och totalt utdömdes tre utvisningar under matchens första två perioder. Detta ändrades helt i den tredje perioden där utvisningarna duggade tätt och knappt två minuter in i perioden hade Frölunda chansen i spel fem mot tre i hela en minut och sex sekunder. Hemmalagets boxplay var dock solitt och under slutfasen av den tredje perioden gick Luleå Hockey på knock genom ett dubbelslag.

14:12 in i perioden hittade Oscar Engsund fram till Niklas Olausson till vänster om målet som avslutade distinkt till 2-1 inför ett jublande Coop Norrbotten Arena. Direkt på nedsläpp så vann sedan Luleå Hockey pucken, Erik Gustafsson spelade upp pucken till Einar Emanuelsson som trampade loss, in i Frölundas zon, runt målet och gjorde mål köksvägen då gästernas målvakt missat att skjuta ifrån sin stolpe. Ett mål man inte ofta ser i dagens hockey och om Olaussons mål möttes av jubel så kändes det som att taket lyfte då Emanuelsson trädde in pucken till 3-1.

Frölunda hade dock inte sagt sitt än och två minuter från slutet kom reduceringen till 3-2. Luleå Hockey lyckades dock stå emot gästernas sista försök till anstormning och vann alltså matchen med uddamålet. I och med den trepoängaren kliver Norrbottningarna upp i ny serieledning, fyra poäng före trean Frölunda och en poäng före tvåan Färjestad som dock har spelat en match färre. På lördag möts ettan och tvåan nere i Karlstad.