• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Luleå Hockey visade energi trots strömavbrott

30 januari 2020 21:40
SHL

Ett strömavbrott försenade matchen mellan Luleå Hockey och Växjö Lakers en halvtimma. Men när spelet väl kom igång så visade Norrbottningarna upp en hög energinivå och vann till slut med 5-1.


Matchen fick en minst sagt annorlunda upptakt. Mitt i matchens intro, knappa minuten från att björngapet skulle hissas ner, så blev det svart i Coop Norrbotten Arena. Ett strömbrott hade drabbat flera delar av Luleå med ishallen inräknad men strömmen kom tillbaka och matchen var igång en halvtimma försenad. När pucken väl släpptes så syntes inga tecken på energitapp hos hemmalaget som fick en drömöppning på matchen. Redan i den tredje minuten så hittade Erik Gustafsson fram med en lån passning fram till Konstantin Komarek som kom fri från blålinjen och en dragning senare så lyste 1-0 på måltavlan.

2-0 kom genom ett mäktigt direktskott från blålinjen signerat Nils Lundkvist med ny passningspoäng till Erik Gustafsson samt målskytten Komarek och 3-0 stötte Petter Emanuelsson in på passning av Jesper Sellgren. En riktigt fin matchöppning för ett hemmalag där allting tycktes fungera och målfesten fortsatte i den andra perioden. Filip Hållander styrde in Jack Connollys skottpassning i spel fem mot fyra och Arttu Ilomäki dundrade in 5-0 med ett mäktigt direktskott.

I den tredje perioden fick så gästerna kontakt genom en reducering men det med endast tio minuter kvar att spela och det visade sig också bli matchens sista mål. 5-1 alltså till Luleå Hockey som på lördag reser ner till Malmö för att ta sig an MIF Redhawks innan landslagsuppehållet.