• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb

Luleå Hockey visade energi trots strömavbrott

30 januari 2020 21:40
SHL

Ett strömavbrott försenade matchen mellan Luleå Hockey och Växjö Lakers en halvtimma. Men när spelet väl kom igång så visade Norrbottningarna upp en hög energinivå och vann till slut med 5-1.


Matchen fick en minst sagt annorlunda upptakt. Mitt i matchens intro, knappa minuten från att björngapet skulle hissas ner, så blev det svart i Coop Norrbotten Arena. Ett strömbrott hade drabbat flera delar av Luleå med ishallen inräknad men strömmen kom tillbaka och matchen var igång en halvtimma försenad. När pucken väl släpptes så syntes inga tecken på energitapp hos hemmalaget som fick en drömöppning på matchen. Redan i den tredje minuten så hittade Erik Gustafsson fram med en lån passning fram till Konstantin Komarek som kom fri från blålinjen och en dragning senare så lyste 1-0 på måltavlan.

2-0 kom genom ett mäktigt direktskott från blålinjen signerat Nils Lundkvist med ny passningspoäng till Erik Gustafsson samt målskytten Komarek och 3-0 stötte Petter Emanuelsson in på passning av Jesper Sellgren. En riktigt fin matchöppning för ett hemmalag där allting tycktes fungera och målfesten fortsatte i den andra perioden. Filip Hållander styrde in Jack Connollys skottpassning i spel fem mot fyra och Arttu Ilomäki dundrade in 5-0 med ett mäktigt direktskott.

I den tredje perioden fick så gästerna kontakt genom en reducering men det med endast tio minuter kvar att spela och det visade sig också bli matchens sista mål. 5-1 alltså till Luleå Hockey som på lördag reser ner till Malmö för att ta sig an MIF Redhawks innan landslagsuppehållet.