Powerplay tungan på vågen mot Rögle
Publicerad: 2021-12-09
SHL
Powerplay blev tungan på vågen för ett Luleå Hockey som var spelförande hemma mot Rögle under torsdagskvällen. Linus Omark och Julius Honka låg bakom samtliga tre mål, i powerplay, då norrbottningarna vann 3-2 efter förlängning.

Rögle inledde matchen piggast och visade upp en bättre intensitet och skärpa i den första perioden. Det var också gästerna som tog ledningen efter knappt fem minuter och det på en flygande kontring två mot en. I periodens slutskede vände dock spelbilden på en femöring och detta när Oscar Engsund satte in en av de tyngre tacklingarna som skådats i ishallen det här millenniet. Den smällen tände publiken och det fick med sig spelarna. Strax efter åkte Rögle ut inte en utan två gånger på kort dit och hemmalaget fick avsluta den första perioden i powerplay. Och med blott 0,3 sekunder kvar till paus styrde Linus Omark in Sami Lepistös skott till 1-1 och det skulle komma mera från Omark, mycket mycket mera.

Återstoden av matchen tillhörde Luleå Hockey som tog spelet till gästernas zon långa stunder och allt som allt fick Rögle iväg sex skott på mål under den andra och tredje perioden. I samma veva visade bortalaget upp en uppoffrande och välspelad defensiv och det krävdes ett nytt powerplay, i den tredje perioden, för Luleå Hockey att rycka åt sig ledningen. Linus Omark, placerad bakom målet, hittade fram till Joonas Rask som dunkade in 2-1.

Norrbottningarna såg sedan ut att ha full kontroll på händelserna och gav egentligen inte gästerna några målchanser men drygt en minut kvar från slutet kom ändå en kvittering och matchen gick till övertid. Där fick så Luleå Hockey åter chansen i powerplay och den tog man. Linus Omark passade pucken till Sami Lepistö som skickade vidare pucken till Julius Honka som klippte till direkt och 3-2 var ett faktum. Bonuspoängen till Norrbotten alltså.